Акушерката от Софиямед: "Не съм виновна, искам да се прибера вкъщи"

Рейтинг:
3 16
Източник: БГНЕС
Прокуратурата поиска постоянно задържане за Емилия Ковачева

Прокурорът по делото срещу акушерката Емилия Ковачева, която е обвинена в опит за убийство на 4-дневното бебе Никол Димитрова, поиска тя да остане за постоянно в ареста и заяви, че  е проявила изключителна ярост и садизъм към новороденото бебе, предаде "Дарик".

Съдът трябва да реши дали да я остави за постоянно в ареста. "Не съм виновна, искам да се прибера вкъщи", каза пред Софийския градски съд акушерката. Държавното обвинение проверява записите от камерите в болницата от 16 до 22 април, за да се установи какво е било поведението на Емилия Ковачева и отношението й към децата.

Адвокат Владислав Янев, който защитава акушерката, посочи, че разследването се води тенденциозно, като не се проверяват други версии. Според него е възможно детето да е било изпуснато от друго медицинско лице. Той заявява, че Емилия Ковачева е обърнала внимание на дежурна лекарка, която в 19:00 часа не е констатирала травми по тялото на бебето. Също така малката Никол била и в ръцете на майка си, която не била забелязала да е бита. Представител на прокуратурата каза, че все още не е ясен мотивът на Емилия Ковачева да извърши това престъпление.

Според адвоката на Ковачева е възможно тя да е отключила психическо заболяване, защото, по думите му, акушерката "била в обстановка като роб от Римската империя, дори тогава работниците имали повече врее за почивка". Тя била изморена от 24-часовите дежурства, които били в разрез с всички закони в България и Европа. Според адвокат Янев тя не е искала да го убива и много добре е знаела, че има камера, която записва в помещението.

На заседанието присъстват двете й дъщери на Ковачева, както и майка й, които отказват всякакви коментари по случая.

Р. Бъчварова: Започва обстойна проверка за действията на МВР и частния съдебен изпълнител в TV7
Не ми харесва тази ситуация. Смятам, че има превишени мерки, които са създали напрежение.Съжалявам...
Вътрешният министър не знаел колко полицаи имало пред TV7 и NEWS7
Дайте ми възможност да се запозная със ситуацията. Има някакво разминаване в цифрите. Мен лично...
Борисов: Ще разпоредя проверка кой изпрати полицаите
Най-мразя подобни неща да се случват. Нито искам държавата, нито искам институциите да бъдат...
Съболезнования за свободата на словото
Утре на паметника Майка България – емблематично място за Велико Търново, журналисти ще се...