Бареков: Неграмотният Борисов не познава ЕС

Рейтинг:
0 0
Източник: tv7.bg
Бърка функциите на Парламент и Комисия като татус и статус

Днес неграмотният бивш премиер Бойко Борисов се изложи за пореден път във Facebook като написа, че в Европейския парламент "се коват законите на европейско ниво" и там щял да се "подготви бюджетът" за пчеларите и земеделските производители, се казва в изявление на лидера на "България без цензура" Николай Бареков.

"Г-н Борисов бърка функциите на двете основни институции на ЕС – Европарламент и Еврокомисия. Европейското законодателство, г-н Борисов, се кове в Европейската комисия. Тя подготвя и предлага законите, а депутатите в Европарламента ги гласуват. Бюджетът на ЕС се приема в рамков период от 7 години, който започна от началото на тази година. Следващият Европарламент има живот от 5 г. Той ще участва в изработването на европейския бюджет за следващия рамков период, но думата ще има и по-следващият Европарламент.

Г-н Борисов, не се бъркайте в живота на пчеларя и земеделеца, защото с Вашия популизъм и необразованост ще ги докарате пак до просешка тояга. Знаем, че не си пишете сам статусите във Facebook (не ги бъркайте с татуси), но поне може да се консултирате с Вашата еврокомисарка Кристалина Георгиева, когато се изказвате по европейски въпроси.

Не използвайте ходенето си до Брюксел само за снимки с г-жа Ангела Меркел и с г-н Жозеф Дол, а помолете Вашите евродепутати да ви разходят и да ви обяснят как функционират Европарламентът и Еврокомисията", призовава набиращият популярност политик.

добави коментар
Mihail
Mihail
Бойко пак направи "компетентно"изказване!
Георги
Георги
Е той Борисов освен стадиона на Бистришките тигри не познава нищо.
преглед на всички коментари (2)
Днес е Бабинден
Днес празнуваме Бабинден. Той е посветен на "бабите" – по-възрастните жени, които в миналото...
САЩ още са в капана на полярния студ
Тежка остава обстановката в САЩ след връхлитането на полярни студове. Лошото време с рекордно ниски...
8 януари
София
В момента
Мъгла
2°C
Днес
Мъгла
Min: -3°C
Max: 2°C
Утре
Мъгла
Min: -3°C
Max: 3°C
8 януари
На 8 януари 1962 г. картината на Леонардо да Винчи "Мона Лиза" е показана за пръв път в САЩ.Мона Лиза или La Gioconda, Джокондата – "веселата...