Протест

Скандални разкрития на бивша учителка в училището на Ана-Мария

Рейтинг:
5 2
Цветелина Стефанова твърди, че отношението към децата било като към хора "второ качество"

Бивша преподавателка от 4-то помощно училище, където доскоро учи 13-годишната Ана-Мария, която страда от аутизъм, разказа пред TV7 за скандалното отношение на преподавателите спрямо деца.

Цветелина Стефанова започва работа като психолог през септември миналата година в помощното училище. Работи само два месеца, но вижда какво е отношението към децата там.

"Държат се с тях като с деца, които не заслужават добро отношение, като с второ качество хора и мислят, че това им е позволено, защото децата не могат да се оплачат, понеже не говорят", разказва потресена Цветелина.

Отношението на директорката Венета Ал Шериф към персонала на учебното заведение и към децата също възмутило младата психоложка.

"Тя се държеше безобразно с мен и освен това начина, по който се държат с децата, не предполагаше родителите да имат толкова добро отношение към училището. Аз не се чувствах излишна, защото усещах, че децата ме приемат и общувам доста добре с тях. Аз се чувствах като някакво островче, на което децата можеха да се чувстват добре", споделя още Цветелина.

Тя казва, че има и други случаи, в които родили се оплаквали от преподаватели в училището, но никой не им обърнал внимание.

"На един съвет директорката каза да внимаваме много с поведението си, с това движение из коридора, защото имало някаква баба на едно момче с аутизъм, която искала да разбере всичко относно нашата дейност и щяла била да ни разнесе, а тя била интелигентна жена, не била от онези родители, които можеш да манипулираш", спомня си Стефанова.

Цветелина била уволнена от директорката на училището още преди да изтече 6-месечния й предварителен договор. Според учителката причината е, че тя просто не се вписала в работната среда и отношението към децата.

3,2 млн. лв. джакпот за четвъртък
Натрупаният джакпотът във второ теглене на играта 6/49 за четвъртък, 23 октомври, се очаква да...
Дрифтът става все по-популярен у нас
Най-новата мода в автомобилните спортове у нас - дрифтът, печели все повече последователи. Какво е...
Стотици българи искат "да бъдат забравени" от Google
Стотици българи искат да се възползват от правото "да бъдат забравени" от популярната търсачка...
Папа Павел VI беше обявен за блажен
Папа Павел VI беше обявен за блажен. Това стана на церемония във Ватикана водена от настоящия папа...
Хиляди се поклониха пред мощите на Иван Рилски
Днес Православна църква почита св. Иван Рилски Чудотворец. Всяка година на 19 октомври, хиляди хора...