Протест

Противници на Мондиала се биха с полицията

Рейтинг:
0 0
Битки се водеха в Сао Пауло, Рио де Жанейро и други три града

Стартът на Световното първенство по футбол в Бразилия беше даден. Първият сблъсък на терена между отборите на Бразилия и Хърватия завърши с победа за тима на домакините. В същото време отвън протестиращи срещу провеждането на Мондиала влязоха в ожесточени сблъсъци с органите на реда.

Битки се водеха в Сао Пауло, Рио де Жанейро и други три града. В Рио полицията използва сълзотворен газ и гумени куршуми, за да разпръсне демонстрантите. Полицията е арестувала десетки протестиращи, които са срещу огромните разходи за спортния турнир, докато нацията е с дълбоки социални нужди.

Минути след началото на мача близо 300 души проведоха шествие в крайбрежната зона на плажа Копакабана. Напрежението ескалира, след като демонстрантите събаряха кофи за боклук, палиха флагове и хвърляха камъни. На метри от тях в затворена охранявана зона туристи гледаха мача на огромен екран.

В Сао Пауло повече от 300 демонстранти се опитаха да блокират главната магистрала, водеща до стадиона. Полицията многократно ги избута назад с гранати, сълзотворен газ и гумени куршуми. При сблъсъците бяха ранени десетки протестиращи.

В южната част на Бразилия - Порто Алегре, друг град домакин на купата, около 1000 души чупиха витрини и замеряха органите на реда с камъни. По улиците на града бяха запалени и кофи за боклук. Протести имаше и в столицата Бразилия.

Жени се сбиха с полицаи заради екстеншъни
Жените са склонни да направят какво ли не, за да изглеждат добре. Представителки на нежния пол...
20 хил. кюрди на протест срещу Ислямска държава
Над 20 хил. кюрди протестираха срещу Ислямска държава в Германия. Демонстрацията в...
Повече произшествия с велосипедисти
Все повече велосипедисти претърпяват произшествия на пътя. За да ограничи подобни инциденти...
Потвърдено: Няма ебола в Македония
Починалият в Македония британец не е бил болен от ебола. Пробите му са отрицателни. Той е имал...
Лъвче с български корени се роди в Сараево
Стотици деца се наредиха на опашка пред зоопарка в Сараево, за да видят първото родено там лъвче....