Набедените "убийци" дават Пеевски на съд

Рейтинг:
1 0
Източник: БГНЕС
Обвиненията съсипали живота на Венцислав Върбанов, Красимир Методиев и Георги Христов

Съдебни дела срещу Делян Пеевски, прокуратурата и българската държава ще заведат Венцислав Върбанов, Красимир Методиев и Георги Христов, които бяха обвинени, че подготвят покушение срещу Пеевски. Това заяви в предаването "Добро утро, България!" адвокатът на Георги Христов – Николай Хаджигенов.

Софийският апелативен съд прие, че не просто няма данни за подготовка на убийството, но и че тримата посочени не са извършили каквото и да е престъпление. По повод становището на магистратите Пеевски заяви: "Рухна митът за моето небивало влияние в съдебната система и прокуратурата", според госта обаче той очевидно има влияние върху тях. Главният прокурор не може просто така да се обърка – да обвини трима души в най-тежкото престъпление, и след това да се извини, каза адвокат Хаджигенов.

Той заяви, че неговият клиент е преживял много тежки месеци и в момента емоционалното му състояние е нестабилно. Цялата случка е била шок и за близките им. А два месеца по-късно на тях все още не са им върнати иззетите вещи – компютри, таблети, телефони.

Това е съсипан живот, раздробен на парченца, който тепърва ще трябва да се събира. Не може да се мине просто с едно "сбъркал съм". Тези хора ще носят петното завинаги, каза още юристът.

Според него в момента главният прокурор не носи никаква наказателна отговорност за действията си. Трябва да има промени в съдебната система и прокуратурата да бъде извадена от нея, допълни Христов.

По въпроса за КТБ той заяви, че не е оптимист. Ако остане още малко затворена, няма как да издържи, категоричен беше гостът.

Цялото интервю с адвокат Николай Хаджигенов можете да видите в предаването "Добро утро, България!".

Ветеринарите на протест в София
Ветеринарни лекари излязоха на протест пред Министерството на земеделието и храните в столицата. Те...
Кейт Бланшет стана доктор в австралийски университет
Носителката на "Оскар" Кейт Бланшет беше удостоена с почетното звание доктор на австралийския...
Скоростно издават лични карти заради изборите
Паспортните служби в страната са впрегнали целия си ресурс, за да могат хората с изтекли лични...
Замеряха с яйца членовете на ДКЕВР
По време на общественото обсъждане на новите цени на електроенергията в Държавната комисия за...
Превенция срещу рак на простатата
Простатният карцином е най-честата причина за смърт от онкологично заболяване в Европа и света....