Вижте кои са терористите, потопили Париж в кръв

Рейтинг:
10 3
Очевидец на кървавата баня успял да заснеме нападателите с телефона си

Няколко автомата Калашников са открити в изоставена кола, за която се смята, че е използвана от нападателите в Париж, съобщиха източници от френското правосъдие. Седем души бяха задържани в Белгия във връзка с атентатите. Франция е в тридневен траур след кървавите нападения, които отнеха живота на 129 души. Ранените са над 352-ма. 99 от тях са в критично състояние.

Черният Сеат, в който е имало няколко автомата Калашников, е намерен в източното парижкото предградие Монтрьой. Главният прокурор на Париж съобщи, че е установено, че атаките са извършени от "три екипа терористи", всички въоръжени с автомати "Калашников" и пояси с експлозиви. Единият е 29-годишният французин Омар Исмаил Мостефай. Арестувани са шестима негови приближени. Очевидец на кървавата баня твърди, че е успял да заснеме терористите с мобилния си телефон.

Сърбия разкри името на терориста, за който по-рано беше съобщено, че е влязъл в Европа през Гърция като сирийски бежанец. Това е Ахмед Алмохаммед, чийто паспорт беше намерен при един от самоубийствените взривове стадион "Стад дьо Франс". Смята се, че Ахмед Алмохаммед е влязъл в Европа на 3 октомври. Минал е през Сърбия, Хърватия и Австрия. Френското издание "Фигаро" разкри и името на трети терорист - Абдулакбак Б., но не даде повече подробности за него. Един от нападателите е имал билет за мача на стадион "Стад дьо Франс" и се опитал да вкара взрива вътре, но бил забелязан от охраната.

Терористът искал да влезе 15 минути преди първия съдийски сигнал. След като бил разкрит, той се опитал да се скрие от силите на реда и задействал пояса с експлозиви. Полицията подозира, че целта му е била да извърши атентата на самия стадион, за да има повече жертви.

Откриха паметна плоча в Босилеград
Паметна плоча на българския поет, писател, философ и литературен критик Емануил Попдимитров беше...
20 двойки си казаха "да" за втори път
20 двойки от Харманли си казаха за втори път "да" в навечерието на празника на християнското...
60% от българите редовно надигат чашката
Алкохолици от цялата страна се събраха за първи път на среща във Велико Търново. Статистиката сочи,...
Загубихме 20% от руските туристи
Русия е сред петте страни, водещи на пазара на българския туризъм. През миналата година у нас са...
София с нов парк до пролет
Столичният парк "Възраждане" ще е готов следващия април, обяви кметът на София Йорданка...