Фалирал туроператор провали почивката на 300 души

Рейтинг:
2 0
Един от опарените туристи е археологът Николай Овчаров

300 души останаха без почивка заради туроператор обявил фалит. Комисията за защита на потребителите (КЗП) започна проверка на фирмата "Арайвълс-ИДИ". Туристическата агенция е подала молба до Софийския градски съд (СГС) за обявяване в несъстоятелност. Заради случилото се, планирани пътувания до Сардиния, Римини и Лефкада са отменени.

Един от опарените туристи е археологът Николай Овчаров. Планирал е да прекара майските празници в Сардиния заедно със съпругата си. Двамата са платили близо 2600 на туроператора. Преди 3 дни са получили самолетните си билети , а днес е трябвало да излетят.

Комисията за защита на потребителите е направила проверка по случая. Оказва се, че туроператорът има валидна сключена застраховка "Отговорност". Въпреки това контролният орган има съмнения за нелоялна търговска практика.

От брашна вещаят още фалити на туроператори. За да се избегнат неудобствата за туристите, експерти предлагат да се създаде гаранционен фонд, който да изплаща обезщетения на засегнатите. Така те ще бъдат компенсирани много по-бързо и няма да чакат парите си от застраховател.

Експертите съветват потребителите, които имат купени пакети на компанията да се обърнат към застрахователя, с който агенцията е сключила договор, за да получат обезщетението си. От асоциацията на туроператорите ще се опитат да компенсират клиентите на "Арайвълс-ИДИ" с отстъпки при следващи пътувания.

Японеца: Георги Любенов Петров-Йончо простреля сина ми! (ВИДЕО)
Простреляха един от синовете на Кирил Киров-Японеца. Покушението е станалo около 17:15 пред дома му...
Опитаха да прегазят с АТВ журналисти в Иракли
Докато проверяват сигнал за ново строителство край брега на Иракли, екип на телевизия СКАТ е бил...
Простреляха сина на Киро Японеца
Простреляха един от синовете на Кирил Киров-Японеца. Покушението е станалo около 17:15 пред дома му...
Светът поздрави кралското семейство
Днес се роди второто кралско бебе на Великобритания. Кейт и Уилям станаха родители на момиче. В...
Британската принцеса под №4 в списъка на претендентите за трона
Роди се второто кралско бебе на Великобритания. Кейт и Уилям станаха родители на момиче....