Разкаял се мафиот помага на бивши престъпници

Рейтинг:
0 2
Тагове:
Тацуя Шиндо бил член на Якудза, а сега е проповедник и помага на други като него да се интегрират отново

Разкаял се член на японската мафия помага на бивши престъпници да се интегрират отново в обществото. Някога мафиот, сега той е проповедник, когото последователите му наричат сенсей Тацуя Шиндо.

Всички до един са бивши гангстери и членове на Якудза - японската мафия. Като такива са заклеймени завинаги от консервативното японско общество.

Шиндо се присъединил в редиците на организираната престъпност на 17-годишна възраст. Бил привлечен от обещанията за лесни пари, жени и наркотици. Ставал е свидетел на много убийства. Казва, че дори не си е представял, че нещата ще се развият по този начин.

Тялото на Шиндо носи белезите от неговото минало. На татуировките в Япония не се гледа с добро око. Те издават, че човекът, който си ги е направил, е мафиот. Върхът на кутрето на лявата му ръка е отрязан. Това е наказание за негово провинение – шофирал пиян и катастрофирал с автомобила на неговия шеф.

Шиндо споделя, че се посветил на вярата си, след като се почувствал в пълна изолация. Излежал последната си присъда преди 10 години и бил пуснат на свобода. От тогава насам помага на хора в неговото положение – опитващи се да скъсат връзките си с престъпността. Посветил е в религията повече от 100 души, включително и собствената си майка.

Бившите членове на мафиотски структури нямат големи шансове за ново начало. Като цяло престъпният свят в Страната на изгряващото слънце се свива в резултат на дългогодишната политика на японските власти срещу тях.

Журналистът Джей Аделщайн е на мнение, че японската мафия оказва силно влияние върху престъпниците. Според него, ако Якудза загуби своите позиции, ще последва бум на престъпността в Токио – града, който има репутацията на най-безопасния мегаполис в света.

Опасенията на властите са да не се стига до повторение на вълната от насилие от 80-те години на миналия век. Тези страхове се подклаждат от скорошното разцеплението на най-голямата местна групировка Ямагучи-гуми.

Майка на третокласник от Първомайци заплаши със стрелба
Майка на третокласник от основно училище "Елин Пелин" в горнооряховското село Първомайци заплаши,...
Майка заплаши да стреля по децата в селско училище
Майка на третокласник от основно училище "Елин Пелин" в горнооряховското село Първомайци заплаши,...
Задържаха майката на изоставеното в Пловдив бебе
9-месечно бебе беше изоставено в двора на жилищна кооперация в Пловдив. Няколко часа полицията...
Екатерина Захариева е новият правосъден министър
Екатерина Захариева е новият правосъден министър. Тя беше избрана със 126 депутатски гласа.Обещавам...
ООН реши за санкции срещу спонсорите на екстремизма
На държави, компании или отделни личности, които помагат на екстремисти, ще могат да бъдат налагани...