Протест

Сътресения в червените редици

Рейтинг:
0 0
БСП още решава за коалиция с ГЕРБ

БСП не е готова да влезе в коалиционно правителство с ГЕРБ, реши пленумът на левицата. В понеделник те ще изпратят група за преговори с партията на Бойко Борисов, групата ще води Янаки Стоилов. Предстоят промени в Националния съвет партията. Днес се чуха мнения и дали да не се проведе референдум сред членската маса на червените за поведението на партията в тази ситуация.

Източник: БГНЕС Преди началото на пленума бившият червен лидер Сергей Станишев очерта три сценария пред страната ни - "дясна коалиция начело с победителя – партията ГЕРБ, които постигнаха сериозен резултат, но получиха по-малко депутати от предишния парламент. Или голяма коалиция, или предсрочни избори."

"В тази нестабилна политическа ситуация БСП трябва да се мобилизира, да има план и за вътрешна реорганизация, и да работи на базата за ясни политики. В диалога, който предстои с победителя на изборите, и с всички други партии, да имаме последователност в политиките", допълни още Станишев, който днес за първи път се появи в публичното пространство след оттеглянето си от лидерския пост в БСП.

Георги Кадиев традиционно разкритикува ръководството, че не е организирало незабавен вътрешен референдум за позицията на партията и поиска политическа отговорност за слабия резултат на столетницата.

Ексминистърът Кристиян Вигенин от своя страна подчерта, че избирателите са показали нееднозначно, че БСП трябва да стои в опозиция. Въпреки това партията трябва да изпълни дълга си и да проведе преговорите с ГЕРБ.

 

Русия изтегля военни от украинската граница
Русия изтегля войските си от границата с Украйна. Президентът Владимир Путин е наредил военните...
Над 100 хил. българи имат артритни проблеми
Отбелязваме Световния ден за борба с артрита. Ревматичните болести са най-голямата група хронични...
Младите българи мислят за кариера, а не за деца
Младите българи залагат на кариерата и не мислят за деца. Това показва проучване за основните...
116 български района са застрашени от потопи
116 района в страната са застрашени от потопи, сочат предварителни оценки, обобщени от...
Втори тайфун за седмица удари Япония
Втори тайфун в рамките на една седмица удари южния японски остров Окинава. Пострадаха повече от 35...