Най-нещастните италианци живеят във Венеция

Рейтинг:
0 0
Източник: БГНЕС
Обясняват си феномена с тълпите чужди туристи

Най-романтичният град на Италия, магнит за туристите от целия свят - Венеция, се оказва и най-нещастният на Апенинския полуостров, пише в. "Кориере дела сера", като се позовава на изследване, публикувано по повод Световния ден на щастието.

Изследването се основава на туитове, публикувани през цялата 2013 г. от жители на различни италиански градове. Оказва се, че във Венеция и прилежащата й провинция са най-тъжните райони в Италия, докато Генуа и прилежащата й провинция са най-щастливите в страната. В класацията на най-щастливите градове на Италия попадат още Каляри, Карбона, Парма и Олиастра.

Най-нещастни градове на Италия са, освен Венеция, Империя, Падуа, Нуоро и Аоста. Според някои анализатори Венеция може би е начело, защото в последно време венецианците са все по-недоволни от нашествието на чужди туристи и на техните огромни круизни лайнери във Венецианската лагуна.

Във Венеция и прилежащата й област Венето, към която се числи и още един нещастен град - Падуа, тази седмица се организира неофициално интернет допитване за тяхната независимост.

Във Венеция има и партия която защитава подобна кауза, възмутена от това, че плаща големи данъци на Рим, а получава по-малко средства в замяна от централната власт, и е недоволна от начина, по който се управлява Италия в момент на криза и по който се води борбата с корупцията.

добави коментар
Талибани убиха девет души в Афганистан
Девет души бяха убити при нападение в Афганистан. Атаката е извършена в луксозен хотел в столицата...
Турция блокира достъпа до Twitter
Турция официално блокира достъпа до Twitter. Това стана само няколко часа след като...
В момента:
06:00
Втората световна война в цвят и висока резолюция
22 март
София
В момента
Слънчево
15°C
Днес
Слънчево
Min: 2°C
Max: 19°C
Утре
Разкъсана облачност
Min: 3°C
Max: 20°C
22 март
На 22 март на пазара излиза дебютният албум на култовата английска рокгрупа Beatles – Please, Please Me. Той е пуснат на пазара по-рано от...