Депутати от БСП и ГЕРБ ще подкрепят закона "Чисти ръце"

Рейтинг:
2 1
Това заяви лидерът на "България без цензура" преди внасянето на текстовете в парламента, което е планирано за 20 март

Депутати от БСП и ГЕРБ ще подкрепят закона за "Чисти ръце" в политиката. Това заяви лидерът на "България без цензура" Николай Бареков след публичното обсъждане на законопроекта с експерти и неправителствени организации. Текстът ще бъде внесен в деловодството на парламента на 20 март от депутатите Светлин Танчев и Румен Йончев.

По време на дискусията законопроектът срещна одобрението на юристи, експерти и синдикалисти.

Операция "Чисти ръце", облечена в закон, цели проверка на политиците 10 години назад от комисия с петгодишен мандат, избрана с квалифицирано мнозинство от парламента. По думите на председателя на "България без цензура" Николай Бареков законът цели да раздели българския парламент и политическия елит на "мафия" и "граждани".

По думите на депутата Румен Йончев целта не е репресия, а "изсветляване" на политиците. Наказанието ще оставим да извърши българският избирател, когато разбере кой кой е в политиката, заяви той.

Очакванията на авторите на законопроекта са той да бъде подкрепен от депутати на БСП и ГЕРБ. Възможно е да се стигне и до разцепление на парламентарните групи на двете партии, коментира Бареков.

На предстоящия евровот през май гласовете за "България без цензура" могат да се броят като гласове за предсрочни избори – това заяви лидерът на партията в отговор на въпрос, зададен през медиите от Сергей Станишев.

добави коментар
Toi
Toi
И как така ГЕРБерастите са се съгласили да подкрепят закопа че и БСПарите и те, защо ли си миля че от тях най много хора ще изгорят.
Meri
Meri
Който е с чиста съвест, ще го подкрепи, разбира се! Независимо дали е от ГЕРБ или от БСП.
Снежана
Снежана
Такава добра идея не е имало досега и е естествено да намери подкрепа. А те БСП и ГЕРБ вече се разцепиха, и това е добра новина.
преглед на всички коментари (5)
"Сините ангели" отново са във въздуха
Асовете на висшия пилотаж от групата "Сините ангели" летят отново заедно. Те взеха участие във...
85 ранени при сблъсъци в Мадрид
Над 85 души, 50 от които полицаи, са пострадали при сблъсъци в испанската столица. Насилието...
В момента:
Топ Гиър САЩ
10:35
Холивуд Експрес
23 март
София
В момента
Облачно
8°C
Днес
Облачно
Min: 4°C
Max: 21°C
Утре
Облачно
Min: 6°C
Max: 21°C
23 март
23 март е Световен ден на метеорологията. Отбелязва се от 1961 г. Денят е избран, за да почете влизането в сила през 1950 г. на Конвенцията за...