Оперираха двама от пострадалите полицаи

Рейтинг:
3 2
Изслушват вътрешния министър в парламента във връзка с кървавата драма в Лясковец

Трима са пострадалите в Лясковец полицаи. Те се намират в болницата във Велико Търново. Двама от тях са оперирани и са в по-тежко състояние, но без опасност за живота. Третият е ранен по-леко. Това заяви директорът на болницата д-р Стефан Филев.

Военен самолет от авиобаза Враждебна ще кацне в Горна Оряховица. С него ще пристигне екип от реаниматори от Военномедицинска академия, потвърди за TV7 и NEWS7 началникът на лечебното заведение доц. Крум Кацаров.

 Кметът на Лясковец д-р Ивелина Гецова заяви, че ситуацията в града е спокойна. Тя не е имала информация деца, родители или граждани да са били тормозени от стрелеца. По думите й той отдавна не се е появявал на обществени места.

Директорът на СОУ "Максим Райкович" – Николай Кожухаров, заяви, че през последните месеци е получил шест писма със заплахи от стрелеца Петко Савов. Мъжът заплашвал, че ще се саморазправи с директора, с учителите и възпитаниците на училището заради шума в близост до къщата му. На 20 февруари тази година Кожухаров подал жалба в Районното полицейско управление заради получените заплахи, след което полицейски патрули периодично са дежурили в квартала.

Грешка в тактиката е довела до трагедията в град Лясковец. Това коментира в "Гореща точка" по TV7 бившият разузнавач Росен Петров. По думите полицаят е платил с живота си, защото някой не си е свършил работата.

Народните представители решиха да изслушат вътрешния министър Цветлин Йовчев във връзка със случилото се в Лясковец. Предложението дойде от депутата от БСП Атанас Мерджанов и беше гласувано в началото на днешното пленарно заседание. Депутатите удължиха заседанието си до 15:00 ч.

Припомняме, че рано тази сутрин, при спецакция за изземане на незаконно притежавано оръжие, мъж с психични отклонения се барикадира в дома си в Лясковец и откри стрелба. Един полицай загина, а други трима бяха ранени.

Подробности гледайте в новините на TV7 и NEWS7.

 

добави коментар
Новият сръбски премиер обещава мащабни промени
Бъдещият премиер на Сърбия Александър Вучич обеща мащабни структурни промени до края на лятото. Те...
Ръст на новите регистрации на коли в ЕС
Броят на новите регистрации на автомобили в ЕС, което е ключов индикатор за икономическото...
19 март
София
В момента
Облачно
10°C
Днес
Разкъсана облачност
Min: 5°C
Max: 21°C
Утре
Слънчево
Min: 3°C
Max: 17°C
19 март
На днешния ден през 1958 г. в Страсбург е открито първото заседание на Европейския парламент. Това е единствената институция на Европейския съюз,...