Фелипе VI ще връща доверието в испанската монархия

Рейтинг:
0 0
Новият крал е определян като модерен и дискретен човек, който притежава завидни лични качества

Новият крал на Испания Фелипе VI ще бъде изправен пред една нелека задача - да върне доверието на своите сънародници в монархията. Той често е определян като модерен и дискретен човек, който притежава завидни лични качества.

Новият испански крал е на 46 години. Той е правист по образование и защитава магистратура по международни отношения в университета "Джорджтаун" във Вашингтон. Освен това има и военно образование.

Често е определян като човек, който е едновременно модерен и се доближава до съвременния обикновен испанец. За изграждането на този образ помогна и бракът му с Летисия Ортис - внучка на таксиметров шофьор, която има един развод зад гърба си. Двамата имат две дъщери.

Фелипе VI е пилот на хеликоптер, почитател на футбола и като цяло е спортна натура. Той дори участва в Олимпийските игри в Барселона през 1992 г., когато беше част от испанския отбор по яхтинг. Сега пред новия крал стои едно много по-голямо предизвикателство. Той обаче заяви, че е готов за него.

"Готов съм да посветя цялата си сила, надежда и ентусиазъм, за да работя в интерес на испанците - нашата любима Испания, една нация, социална и политическа общност, която е обединена и разнообразна, която има хилядолетната история", възкликва Фелипе VI.

Голямото предизвикателство пред него ще бъде да убеди народа, че трябва отново да повярва в монархията. Испанците остават силно разделени в мненията си за него.

Популярността на испанското кралско семейство достигна рекорден минимум. Причината за това са серия скандали, свързани с Хуан Карлос - бащата на Фелипе VI, както и с неговата сестра Инфанта Кристина. Това кара все повече хора да настояват Испания да отхвърли монархията.

Музикалното лято стъпи в Стара Загора
Музикалното лято на България стъпи тази вечер в Стара Загора - с голям концерт на едни от...
Искра Михайлова оглави комисия в ЕП
Евродепутатът от ДПС/АЛДЕ и доскорошен министър на околната среда и водите Искра Михайлова бе...
13 години затвор за убиеца на бивша стюардеса
13 години затвор получи убиеца на бившата стюардеса Анастасия Илиева. За жестокото убийство на леля...
Опасен химикал хвърли Русе в паника
Екологично замърсяване хвърли в паника русенци. Опасното вещество гудрон, което се отделя при...
От години изсичали гората над "Аспарухово"
Бедственото положение в "Аспарухово" остава. Жители на варненския квартал протестираха срещу...