"България без цензура" откри първия си офис

Рейтинг:
0 0
Той е във Варна - центърът на гражданските протести

Днес движение "България без цензура" официално откри първия си офис в морската столица – Варна.

"Всичко започна от Варна, там бяха първите протести срещу монополите. Целта на офиса е да развива доброволческа дейност, да подпомага нуждаещите се и социалнослабите, богатите да идват и да оставят някой лев, с който да помагат. Ситуацията в държавата е много тежка и солидарността е основната посока, по която можем да се развиваме", заяви Николай Бареков.

Сегашните политици не са солидарни, а цинични. Назначаването на Румен Овчаров в управителния съвет на "Лукойл" минава тихо, явно Бойко Борисов е сключил споразумение с неговия бизнес партньор Валентин Златев.

Навремето Иван Костов продаде тръбата на руснаците, Бойко Борисов я охраняваше с фирмата си, а Румен Овчаров защитаваше този монопол с позицията си на енергиен министър. В момента той отива там назначен от правителството, да брани интересите на държавата, каза още Бареков.

Един от най-големите монополи в страната е монопола с горивата, той се държи от руската компания "Лукойл". Ние сме против това назначение. Обсъдихме ситуацията с хора от протестите, които са категорично против и освен, че искаме оставката на Росен Плевнелиев, искаме и тази на Румен Овчаров. Ако не, в края на седмицата ще има много сериозен протест срещу това назначение в София, заяви още журналистът.

Цинизъм е човекът, който създаде енергийния монопол в България, сега да управлява най-голямата и на практика единствена фирма за горива. Предлагаме на негово място да бъде назначен човек от гражданската квота, каквато има в ДКЕВР.

Да оставиш Румен Овчаров да брани националните интереси е като да оставиш лисицата в курника и да очакваш тя да пази кокошките. Явно правителството гледа на избирателите си като на шепа пернати, допълни Бареков.

Цинизъм е всичко това, цинизъм е и мълчанието на Бойко Борисов. Вместо той днес да подтикне своя продукт Росен Плевнелиев да даде обяснение, ходи мрачен из парламента.

Аз съм сред народа и съм щастлив. Днес очакваме във Варна хиляди хора, ще се кажат много истини. Вчера съм бил на десетки срещи и знам какви са настроенията. Хората искат сериозна промяна и са оптимистично настроени, ако те участват в нея, завърши Бареков.

Днес, точно в 17 ч, в Двореца на спорта във Варна, всички гости и жители на града са поканени да споделят проблемите и критиките си на сцената на "България без цензура".

добави коментар
Иванина
Иванина
E, dano da e ot polza...
Нови
Нови
Успех!!!
mariq84_
mariq84_
Браво и успех на "България без цензура". :)
преглед на всички коментари (3)
Миряните почитат Свети Йоан Рилски
В двора на Рилския манастир днес дойдоха хиляди поклонници, за да отбележат храмовия празник....
Днес почитаме паметта на Свети Иван Рилски
На 19 октомври Българската православна църква почита паметта на Свети Йоан (Иван) Рилски...
В момента:
Икони на властта: Наполеон
08:00
Новини
08:10
Океанско приключение
09:00
Новини
20 октомври
София
В момента
Облачно
13°C
Днес
Облачно
Min: 3°C
Max: 18°C
Утре
Слънчево
Min: 5°C
Max: 21°C
20 октомври
На 20 октомври 2011 г. в битка за град Сирт е убит либийският диктатор Муамар Кадафи. Той ръководи страната в продължение на 42 години. Като част от...