Протест

Броят на загиналите в Южна Корея достигна 244 души

Рейтинг:
1 0
Южнокорейският президент се срещна за втори път с опечалените семейства

Броят на жертвите при потъването на южнокорейския ферибот достигна 244 души. Президентът на страната отново посети мястото на трагедията и се срещна с близки на загиналите. Това беше втора визита на Пак Гън Хе при роднините на жертвите.

Отчаяни и гневни, скърбящите семейства останаха за пореден нощ в гимнастически салон, в очакване на добри вести от спасителните екипи.

Срещата беше закрита за медиите. Очакваше се държавният глава да поднесе извинения към семействата, да се ангажира със завършване на операцията по издирване, както и да накаже сурово тези, които са отговорни за трагедията.

"Ако моето малко дете го няма, искам да скоча в морето. Мисля си за моето дете в морето, как мога като родител да ям или пия. Мразя се за това", споделя една от опечалените майки.

Най-големият пътнически ферибот в Южна Корея с водоизместимост 6825 т потъна на 16 април сутринта край югозападните брегове на Корейския полуостров. На борда му имаше 476 пътници и членове на екипажа, 325 от които ученици. Спасени бяха 174 души, включително капитанът и голяма част от екипажа.

Провеждането на издирвателноспасителната операция от самото начало е затруднено от лошите метеорологични условия, включително силните подводни течения, почти нулевата видимост, силните ветрове и огромните вълни. Продължава разследването на причините за катастрофата.

Реформите са по-важни от личностите в новото правителство
Когато исканите от нас реформи бъдат приети и подписани от ГЕРБ и евентуална трета партия, с която...
Целувка от есента! Топъл и слънчев уикенд
След дълга поредица от дъждовни и студени дни, октомври ще се усмихне с есенно слънце и през...
Правителство ще се състави трудно
Кабинет ще се състави трудно, няма да издържи дълго. Това е прогнозата на психолога доц. Антоанета...
В Сидни спасиха бебе вомбат
Американец от Илинойс отрано се подготви за Хелоуин като украси къщата си с пеещи светлини. В...
На война с етническата престъпност
Спешни мерки за справяне с етническата битова престъпност. Това е една от важните задачи, които...