Пеевски след разпита: Ако ме бяха убили, нямаше да стигнем до тук

Рейтинг:
2 0
Депутатът разпитван в Столичното следствие за заплахите срещу банкера Цветан Василев

Съжалявам, че моите охранители подадоха сигнал за това, че срещу мен се подготвя убийство. Ако ме бяха убили, нямаше да стигнем до тук. Това заяви депутатът от ДПС Делян Пеевски на излизане от Столичното следствие, предава репортерът на TV7 и NEWS7 Илияна Шишкова.

Близо един час Пеевски даваше показания за заплахи срещу банкера Цветан Василев, зад които се счита, че стои той. Преди седмица прокуратурата призна, че е направила грешка, обвинявайки трима души за опит за убийствоа на Пеевски. Преди това съдът освободи задържаните с мотива, че срещу тях няма никакви доказателства.

Във връзка с разпита и новото дело, Пеевски заяви: "Не мога да разбера какво става, всяка седмица ме разкарват. Бях на разпит при прокурор. Не ми е ясно Василев какви сигнали подава, защо не се прибере тука и прави поръчкови истории във Виена с близки негови консултанти. Започвам да се чувствам като във филм. Той мен лично не ме е заплашвал".

Обяснения по случая ще дадат и двете замесени лица. Тъй като Цветан Василев все още е извън страната, на светкавичен разпит в Столичното следствие днес бе призован само Делян Пеевски. След час престой, той се опака, че вече му става навик да ходи на разпит.

"Не ми е ясно това лице как ги подава тия сигнали, защо не се прибере в България, нали тука, подава отнякъде сигнали", добави Пеевски.

Комуникацията между двамата е спряла преди месеци, призна депутатът, а разривът в отношенията им настъпил в началото на годината.

"Вече започвам да съжалявам, че моята охрана подаде сигнали. Може би трябваше да бъда убит и всички щяха да са доволни", каза още Делян Пеевски.

Неколкократно вече Цветан Василев е декларирал, че след завръщането си от чужбина ще се яви да даде обяснения както по сигнала за заплахите за убийство, така и по твърденията на "Протестна мрежа" за търговия с влияние.

Georgi
Georgi
ми,да бяха,че ни писна от теб шопар..
преглед на всички коментари (1)
Пожар унищожи коли в пловдивски автосервиз
Автосервиз горя в Пловдив. Сигналът за пожара е получен около 16:30 ч. и на мястото са били...
Георгиева уверена в "значителната" си роля в ЕК
Кристалина Георгиева не съжалява, че не е била избрана за върховен представител на Европейския съюз...
Преобърнат ТИР блокира пътя път Велико Търново-Русе
Преобърнат ТИР в района на село Самоводене затвори за часове главния път Велико...
Варненска двойка празнува 70 години брак
Една от най-дълголетните двойки у нас отпразнува своята "благодатна сватба". Момка и Димитър...
Незаконни къмпинги съсипват плажовете ни
Девствените плажове по българското Черноморие са превърнати в опасни бунища заради незаконни...