Протест

Стоянка Дудекова - отвлечена, убита или избягала с друг?

Рейтинг:
0 0
Месец след изчезването на жената от Карлово няма информация за жената

Месец след изчезването на Стоянка Дудекова от Карлово полицията отказва да разкрие по коя от трите версии работи. Всички се питат дали жената е отвлечена, убита или е избягала с друг.

Неизвестността измъчва близките и роднините на младата жена, а карловци са в шок, защото случай като този не помнят от 20 години.

26 март 2014 г. започва като обикновен ден за семейството на Стоянка Дудекова. Предишната вечер тя и сестра й Станка са имали гости - повеселили се заедно с децата. Сутринта Стоянка става рано, защото е първа смяна на работа.

Обикновено Таня звъняла по мобилния на сина си Христо към 7 ч., за да го събуди за училище. На 26 март обаче не го сторила. А когато синът й се опитал да се свърже с мама, телефоните на Стоянка били изключени.

"На следващия ден полицията разпитвала нейните колеги - служебен автобус ги събира по спирките, те са казали, че тя въобще не е стигнала до спирката. Значи в това разстояние от вкъщи до следващата успоредна на нашата улица, сестра ми е отвлечена", предполага Станка, която е сестра на изчезналата Стоянка Дудекова.

Какво точно се е случило с Таня никой не може да каже, защото във въпросните 400 м от дома й до спирката няма камери. Рано сутринта не е имало и хора. Има версия, че се е качила в кола. Така ли е - знаят само разследващите.

Изчезналата жена е майка на две деца - на 14 и на 17 години. За тях сега се грижи сестра й.

Месеци преди да изчезне, Стоянка се развела със съпруга си, по-късно извадила ограничителна заповед срещу него. Бившият мъж на Таня - Веселин, е считан за заможен човек от карловци. За Стоянка или Танюша, както я нарича, разказва с болка. Живели заедно почти 18 години, а вестта за развода му дошла като гръм от ясно небе. Вестта за изчезването й - също.

"Идвайки сутринта на работа - на 27 март, стоя пред магазина. Не помня колко часа беше - 8, 9... и спира цивилната криминалната "Астра". Слизат трима и питат кой е Веселин Божилов. Казвам - аз. А те ми казват да тръгна с тях", разказа Веселин. По думите му следователи му казали, че ще разбере за какво става въпрос в управлението. "И там разбрах, че тя е изчезнала", добави бившият съпруг на Стоянка.

И Веселин, и сестрата на Таня - Станка, са в недоумение кой би могъл да посегне на жената. Веселин твърди, че докато са били семейство, не са имали врагове, не знае някой да е завидял на него или на нея след раздялата им. Не вярва, че случилото се и заради парите, защото той не гледа на себе си като на богат човек.

29 дни след като сестра й изчезва, Станка няма ни вест, ни кост. Освен да брои дните и да се надява, сестрата на Таня опитва всякак да помогне - пише писма до министерството, иска детектор на лъжата за да се види има ли някой от близките, който евентуално да има и зрънце информация.

Покрай историята с Таня карловци разказват и за друга - как преди 20 години от градчето също изчезнала жена. Години по-късно тя се появила и взела и децата си. Сега живеела щастливо в Германия. Версия, която някои от местните не изключват и за Стоянка. Но близките и казват, че това не е възможно - документите на изчезналата жена са намерени в къщата й. От тях не липсва нищо.

Всяка година нови 40 000 случаи на онкоболни
Всяка година между 35 000 и 40 000 са новите случаи на онкоболни в страната. За част от тях...
КТБ е в ръцете на политиците
Решението за съдбата на КТБ е изцяло политическо. В тази ситуация БСП видя шанс да атакува ГЕРБ, а...
АБВ: Ще подкрепим само коалиция ГЕРБ-БСП
АБВ би подкрепила коалиция на Националното съгласие, чиито две основни оси са най-големите лява и...
Осъдиха Чеци на доживотен затвор (СНИМКИ + ВИДЕО)
Николай Русинов – Чеци получи присъда от доживотен затвор за убийството на Яна Кръстева в...
КНСБ прогнозира енергийна криза
Енергийна криза и по-скъп ток още от следващата година. Мрачната прогнозата е на експерти и...