Борисов поиска оставката на министъра на образованието

Рейтинг:
0 3
Тодор Танев съобщи, че ще я подаде

Премиерът Бойко Борисов поиска оставката на министъра на образованието и науката Тодор Танев и неговия екип по време на разговор с ръководството на Реформаторския блок.

"Заради системно проявяващите се проблеми в министерството и сектора, смятам, че ресорът трябва да бъде поет от друг. Призовах колегите от Реформаторския блок до края на деня да ми предложат нов екип за министерството, който да продължи реформата".

Това посочва премиерът, цитиран от правителствената информационна служба. "За мен, като министър-председател, е недопустимо да се правят промени в сферата на образованието, които преди това не са подложени на широко обществено обсъждане. Благодаря на професор Танев и неговия екип за свършената до момента работа", допълва Бойко Борисов.

Танев съобщи, че ще си подаде оставка. По думите му, той отдавна е искал среща с министър-председателя, но такава до този момент не се е осъществила.

По-рано днес в парламента министърът обяви, че ще се потърси отговорност за скандала с новите учебни програми. А от Патриотичния фронт поискаха оставките на заместник-министъра на образованието Ваня Кастрева, на началника на кабинета и на директора на Дирекция "Образователни програми".

Ливан помисли изгубил се лешояд за шпионин на Израел
Ливан върна в Израел лешояд, заподозрян в шпионаж. Птицата изчезнала от природен резерват в Израел...
22-ма ранени при тежка катастрофа в Русия
22-ма души са ранени при катастрофа на туристически автобус в Русия. Инцидентът стана в...
Биг брадър в офиса
Работодатели ще могат да четат личната кореспонденция на служителите си. Това става възможно след...
На ръба на оцеляването
Недостатъчният брой лични асистенти на болни хора, които държавата финансира, изправя и тази година...
Ще има великденски добавки за пенсионерите
Пенсионерите ще получат за Великден надбавки, съобщи  премиерът в Бургас. Парите за...