Джип размаза 25-годишен на Околовръстното

Рейтинг:
7 4
Младежът е откаран във ВМА с черепно-мозъчна травма

Тежка верижна катастрофа стана на Околовръстното шосе на София около 12:30ч. днес. От мястото на инцидента веднага с първа информация по случая се включи репортерът ни Гергана Костова. 25-годишен младеж е тежко пострадал. Той е с черепно-мозъчна травма и опасност за живота. Откаран е във ВМА.


Какво се е случило: Около 12 часа автомобил Пежо аварира на Околовръстното. Дамата зад волана вика свои приятели да й помогнат. Малко след това на мястото пристигат Мариан и Явор. Пускат аварийни и слизат от колата. Вдигат капака на Пежото, за да установят каква е повредата. В този момент техният автомобил е пометен от Порше Кайен, което кара с бясна скорост. След удара в колата, джипът удря и 25-годишния Мариан.

"Шофьорът на джипа е турският студент по медицина у нас Ибрахим. Той не е употребил алкохол, а кръвна проба ще покаже взел ли е наркотици. Преди да удари Мариан обаче, Ибрахим почти избутал от пътя караваната на немско семейство, което заобиколило авариралите автомобили. Свидетели на поведението му минути преди катастрофата, твърдят, че той е карал като на слалом, изпреварвайки рисково с най-малко 120 километра в час. Турският гражданин твърди, че е спазвал ограничението от 80 километра в час", съобщи Тенчо Тенев, началник на КАТ.

Ибрахим продължи да настоява, че е карал в ограниченията на Околовръстното, което било магистрала. Високата скорост от години притеснява живеещите в района, които имат и подписки за сваляне на скоростта и начин да пресичат. Този участък на Околовръстното взима най-много жертви на високите скорости от години.  Жесток удар при завой уби двама на място
Двама души загинаха при тежка катастрофа в първомайския квартал "Дебър" тази вечер, съобщава...
Въртят "двойни" сделки на пазара с имоти
Конкуренция сред продавачите на пазара на имоти. Поскъпването на имотите с около 5% от началото на...
Кралското бебе се запозна с фамилията
Новородената принцеса на Кеймбридж беше посетена от членове на семейството й. Момиченцето вече...
3700 нелегални имигранти се спасиха от удавяне
Италианската брегова охрана спаси 3700 нелегални имигранти в Средиземно море. Предполага се, че...
Откриха трима живи под развалините в Непал
Издирвателните екипи откриха живи трима души, осем дни след опустошителното земетресение в Непал.Те...