Руснаци продават имотите си в българските курорти

Рейтинг:
2 0
Кризата е една от причините, част от собствениците обаче били недоволни от обслужването и поддръжката на комплексите

Граждани от Русия, които до скоро бяха най-активните купувачи на пазара на ваканционни имоти у нас, все по-често са от другата страна – тази на продавача. През последните месеци офертите от руснаци, украинци, молдовци и беларуси да продадат жилището си от родното Черноморие са нараснали.

В бранша отчитат не само отлив на интерес от страна на чуждите купувачи, но и ръст на продажбите на закупени преди години жилища по Черноморието. Причина за това е както кризата, така и забраната на държавни служители да притежават имоти в определени страни, твърди Михаил Бобев, собственик на Агенция за недвижими имоти. Оттеглянето на руснаците от родния пазар започна още миналата година със срива на рублата и финансовата криза. Оказва се, че това не са единствените мотиви. Част от собствениците на апартаменти не са доволни от обслужването и поддръжката на комплексите.

От началото на лятото средната цена на продаваните апартаменти в Слънчев бряг достига 55 хил. евро. В момента едно закупено жилище край морето от руснаци се ползва от няколко семейства, които се редуват да почиват по Черноморието. Брокери споделят че липсата на интерес от руските купувачи се компенсира от клиенти от други националности. Към имоти в Слънчев бряг има интерес от българи, а също така и от граждани на Израел, Германия и Естония.

Показват подаръците на Тодор Живков
Тази вечер отвори врати изложба с подаръци, получавани от Тодор Живков и дъщеря му Людмила, по...
Вълна от искове и жалби срещу Фолксваген
Над 25 колективни жалби срещу германския  концерн "Фолксфаген" са подадени в съда в...
Протест "Увреждането не е болест"
Хора с увреждания излязоха на протест за да напомнят, че увреждането не е болест. С много балони и...
Смениха подуправителя на НЗОК
Рокади в ръководството на Здравната каса. Подурпавителят й Димитър Петров подаде оставка заради...
Двойна разлика между заплатите в София и Видин
Средната заплата в София е два пъти по-голяма от тази във Видин, Силистра и Благоевград, показват...