40 наказателни процедури заради мигрантите

Рейтинг:
0 1
Европейската комисия обяви, че открива наказателни процедури срещу страни членки заради това, че не са приложили общностното законодателство

Европейската комисия обяви, че открива 40 наказателни процедури срещу страни-членки заради това, че не са приложили съответното общностно законодателство, свързано с мигрантите.

Срещу България са открити три процедури - две "официални уведомителни писма" и едно "мотивирано становище", заради липса на данни дали страната прилага съответно европейско законодателство.Днес и лидерите на 28-те страни-членки ще се срещнат в Брюксел, след като вчера вътрешните министри гласуваха да бъдат въведени квоти за разпределение на 120 хил. души, които са пристигнали на континента.

Междувременно, големият приток на хора и липсата на адекватен единен подход на ЕС създават напрежение между Загреб и Белград. Преминаването на камиони през сърбо-хърватската граница е прекратено, а километрични опашки са се образували и от двете страни на граничния пункт. До тук се стигна, след като в неделя Загреб забрани влизането на камиони от Сърбия, а аргументът беше, че го прави от съображения за сигурност.

Сръбският премиер даде ултиматум на Хърватия до довечера в полунощ проблемът да бъде решен, в противен случай ще бъдат въведени политически, законови и икономически мерки.

Най-ярките моменти от папската визита в Куба и САЩ
Десетдневната визита на Папа Франциск в Куба и Съединените щати приключи късно вечерта в неделя с...
 Фалстарт на делото "Червеи"
Фалстарт на делото "Червеи" срещу бившия председател на Софийския градски съд Владимира Янева и...
Годишнина от протестите в Хонконг
На 28 септември се навършва една година от началото на мащабните продемократични протести в...
Трагичната история на язидите
Съдбата на етно религиозната общност на язидите е трагична. Репортерът на CNN Иван Уотсън е в...
В Бургас не вали, духа силен вятър
Прогнозираните интензивни валежи и обявен червен код за опасни метеорологични явления в Бургас за...