КАТ отново притиска нарушителите

Рейтинг:
0 0
Отпада изискването за камери и записващи устройства при проверките

Пълният контрол на пътя се завръща. КАТ ще спира нарушителите дори и без патрулния автомобил да е оборудван с камери и микрофони. Промяната вече е факт, след като е била отменена заповедта на бившия вътрешен министър Веселин Вучков всяка проверка да се записва.

Припомняме видео, на което се вижда как пътен полицай взима подкуп от 20 лв. при проверка. Скандалния клип провокира спешни антикорупционни мерки преди половин година. А именно - оборудване на колите с камери, а полицаите - с микрофони, за да се следи всяка проверка.

Оборудваните с необходимата техника полицейски коли са 120 за цялата страна. Те се оказаха недостатъчни и една голяма част от служителите на реда остават безсилни пред нарушителите и си затварят очите. Причината – самите униформени подлежат на наказание, ако ги спрат. Затова е често се обръщат с гръб, когато видят, че някой говори по телефона, докато шофира.

До момента единственият начин необорудваните полицаи да спират за проверка е чрез операции по широкообхватния метод. От скоро обаче са въведени промени, с които полицейските служители могат да правят проверки на пътя и без да са с микрофон и камера, но само ако видят нарушение.

От МВР са категорични, че корупцията на пътя е намаляла драстично, но борбата с нарушителите трябва да продължи. От там напомнят още, че гражданите, които станат свидетели на нередност на пътя, могат да подадат сигнал на тел 112.

Пазете ушите си на морето
Възпаленията на ушите се оказват сред най-честите заболявания, от които страдат летовниците....
Филм, посветен на чилийските миньори
Историята на 33 чилийски миньори, които през 2010 г. след взрив останаха под земята в продължение...
17-годишно момиче изчезна безследно
17-годишно момиче изчезна безследно. София Фарлалиева е с дълга къдрава червена кос, висока- 160...
Борсата в Атина отвори врати
Атинската фондова борса отвори след петседмично прекъсване заради капиталовия контрол, наложен от...
Започват данъчни проверки на вестниците
Започват данъчни проверки на печатни издания. Ревизии за спазването на данъчното и осигурителното...