Непознати организираха рожден ден за болно дете

Рейтинг:
0 0
Момиченцето не може да създава приятелства, но мечтало за голямо парти

Малко момиче от Минесота никога няма да забрави своя десети рожден ден. 10-годишната Маккензи Моретър не се различава от своите връстници. Тя обаче има рядко генетично заболяване, което прави трудно сприятеляването й с другите деца.

Заради заболяването, черепът й не се е оформил правилно след раждането. Затова има проблеми с мозъчната дейност. Това, което я различава от останалите обаче изглежда нищожно спрямо това, по което тя си прилича с тях.

"Преди на рожденните й дни обикновено се събирахме само семейството. Тази година обаче искаше тържество за голямо момиче с нейните приятелки", разказва бащата на момиченцето – Мат Моретър.

Джени и Мат разпространяват поканите за празненството в училището на Маккензи. Тъй като децата не я познават добре, никой от тях не приема да присъства на партито. Затова Джени публикува поканата за рождения ден на дъщеря си в няколко групи в социалната мрежа Facebook. За огромна изненада поканата е споделена стотици пъти от непознати хора.

"Сега не знаем колко хора ще дойдат. Започнахме да правим кейкове за гостите, поръчал съм две кутии, но може би ще ни трябват още", вълнува се бащата на Маккензи.

Сега на момичето му предстои едно грандиозно парти, за което трябва да се подготви. Освен това, тя получава и подаръци от непознати, превърнали се в нейни приятели.

Прасета дават изборни прогнози
Две седмици остават до парламентарните избори във Великобритания. И докато политолозите се...
Израел почете жертвите на конфликт
С двуминутни сирени в Израел отбелязаха паметта на загиналите войници и цивилни, жертви на...
Държавните служители да се осигуряват сами
Държавните служители да плащат сами здравните си осигуровки, предлагат депутати от Реформаторския...
Дрон предизвика паника в Токио
Безпилотен самолет със знак за радиация върху него кацна днес на покрива на сградата, където е...
Седма стачка на жп транспорта в Германия
Стачка на железопътния транспорт в Германия. Работещите в сектора обявиха 66-часов протест с...