Шведски туристи ползват мина за хотел

Рейтинг:
0 0
Цената на удоволствието е 652 долара на нощ

Необичайна почивка далеч от всичко предлага "най-дълбокият хотел" в света. Той се намира в Швеция в стара, неизползваема сребърна мина, на 155 м под земята.

В сградата не може да става и дума за лукс – липсват дори тоалетна и душ. Това обаче не плаши туристите, жадни за нови изживявания, дори напротив – от откриването през 2006 г. хиляди гости са преспивали в сребърната мина от XV век.

Смята се, че тя е била една от най-печелившите в света, но през 1962 г. операциите приключват и мината не се използва до 2005 г., когато е купена от градския съвет и превърната в туристическа атракция. В нея е тихо и спокойно, а мобилните телефони нямат покритие.

Стаята все пак има телефонна линия към горно помещение, където се намира охраната. Над мината пък има малко селце с постройки от XVIII век. Музей и магазин за сребро посрещат гостите, но повечето от тях се отправят веднага към подземния асансьор. Минават през някои от най-старите шахти и голямо подземно езеро, дълбоко 30 м, което е любимата атракция на водолазите.

Мината се простира на около 20 км, но сега голяма част от нея е под вода. Достъпни за гости са няколкостотин метра.

"Доста двойки идват тук. Долу е имало и много предложения за брак. Винаги е вълнуващо. Винаги си тръгват усмихнати", обяснява един от екскурзоводите в странния хотел.

Апартаментът за гости струва 4290 шведски крони, или 652 долара на нощ. В цената са включени кошница с храна за гостите и 24-часова охрана, в случай на извънредна ситуация.

добави коментар
Производството на "ЗиЛ" ще бъде възобновено
Познатите от социализма камиони "ЗиЛ" отново ще се произвеждат. Очакванията са съвместното...
Премиерът не е доволен от НАП и митниците
Премиерът Пламен Орешарски заяви в радиоинтервю, че не е доволен от работата на НАП и митниците....
1 февруари
София
В момента
Облачно
0°C
Днес
Разкъсана облачност
Min: -4°C
Max: 0°C
Утре
Разкъсана облачност
Min: -4°C
Max: 0°C

Анкета

Трябва ли да има задължително гласуване на изборите
66.7%
32.3%
1%
гласувай
1 февруари
На 1 февруари Българската православна църква отбелязва Свети Трифон, известен още и като Трифоновден. Празникът е включен към цикъл от три...