Между 5 и 17 г. затвор за хомофобско убийство

Рейтинг:
9 5
Единият от убийците е бил непълнолетен по време на извършването му

Близо 17 години затвор за Александър Георгиев и поне 5 години лишаване от свобода за Радослав Кирчев  ще поиска прокуратурата заради убийството на студента Михаил Стоянов. Двамата са обвинени, че в края на септември 2008 г. пребили до смърт Михаил, защото им приличал на хомосекуалист. Инцидентът става в Борисовата градина, където Мишо обичал да се разхожда. За зла участ това става и лобното му място.

Т.нар. "истински мъже" го нападат като глутница в гръб, започват да го ритат и блъскат и момчето в крайна сметка умира. Шест години по-късно убийците дори не се разкайват за случилото се.

"Те не показват никакво съжаление за случилото се и не съдействат по никакъв начин нито на съда, нито на досъдебното производство", казва прокурорът Мариан Маринов.

Александър не даде обяснение пред Темида. Нарече думите си "становище" и категорично заяви, че не е убиец. Имал други приоритети в живота, които не били свързани с нанасяне на побой по хомофобски подбуди.

Между 15 и 20 години лишаване от свобода, доживотен затвор или доживотен затвор без право на замяна предвижда законът за подобно престъпление. В края на септември 2008 г.  Радослав е бил непълнолетен. Затова неговото наказание се намалява и може да остане от 3 до 10 години зад решетките.

ЕС налага санкции на още руснаци
Европейският съюз е взел принципно решение да добави още руснаци в своя списък със санкции заради...
Световното по футбол съсипа порното
Покрай Световното първенство по футбол в Бразилия посещаемостта на порносайтовете рязко е намаляла....
Расте броят на жертвите от труса в Мексико
Расте броят на жертвите от разрушителното земетресение с магнитуд 6,9 по Рихтер, което удари...
Свиреп тайфун връхлита Япония
Властите в Япония бяха принудени да отменят полети и да призоват над 100 хил. жители да напуснат...
Осуетиха опит за атентат срещу Ердоган
Мъж с пистолет бе арестуван завчера (6 юли) близо до турския премиер Реджеп Ердоган по време на...