Протест

NEWS7 получи награда за благородство

Рейтинг:
2 0
Отличена беше кампанията ни за насърчаване на млади учители - "Новите будители"

Кампанията на NEWS7 "Новите будители" беше отличена с награда за благородство в годишните CHARITY AWARDS. Информационният канал от групата телевизии TV7, SUPER7 и NEWS7 беше номиниран в категория медии, където се състезаваше с проекти на други национални телевизии.

Новинарският канал получи специална грамота за социалната си кампания, насочена към младите преподаватели у нас и целяща да ги стимулира да изберат българското образование за свое призвание и професия. Наградата беше връчена на изпълнителния директор на групата медии Десислава Тошева.

"За нас това е много висока оценка за работата ни като медиа, която има своята социална отговорност. Благодаря на колегите, че започнаха именно тази инициатива – за новите будители, в лицето на младите учители. Стряскаща е статистиката за само 2% млади преподаватели – това би ни довело в краткосрочен план до липса на учители в класните стаи", каза при получаването на наградата Десислава Тошева. Тя призова и останалите медии у нас да бъдат отговорни към темата за българското образование.

След церемонията по връчването на отличията беше проведен специален благотворителен търг на предмети на изкуството и ценни вещи, като събраните средства са за подпомагане на деца, болни от церебрална парализа и деца аутисти. Десислава Тошева се включи в инициативата, като закупи картини на художниците Златин Орлов и Мишел. Двете произведения на изкуството бяха предоставени на новооткрита дентална клиника, където ще бъдат лекувани безплатно деца и възрастни хора.

 

Източник: NEWS7

Репортерът на TV7 Ива Василева също получи грамота, в категорията "В помощ на животните" за спасяването на прегазена котка, която след това е осиновила.

Безумие - глобиха сакат просяк с 300 лв.
Пловдивските власти глобиха с 300 лв. гражданина Иван Димитров, защото просил пари до църква,...
Доктор Ху си пада по садо-мазо (СНИМКИ)
Звездата от британския сериал "Доктор Ху" Мат Смит си пада по садо-мазо изпълнения в...
Атрактивна авиопрограма по повод 102 годни ВВС
След половин час на летище "Враждебна" в столицата започва грандиозно авиошоу по повод 102-ата...
Кафене сервира отпадъци на клиентите си
Кафене предлага храни и напитки, взети директно от отпадъците на супермаркетите или ресторантите,...
Жена оцеля с нож в черепа (ВИДЕО 18+)
Млада жена оцеля със забит кухненски нож в главата. Въпреки че острието е навлязло на няколко...