Отнетите деца на родилката от Кнежа са в приемно семейство

Рейтинг:
9 4
Когато Тереза декларира доходи, те ще й бъдат върнати

Снощи в централните новини на NEWS7 ви разказахме историята на 23-годишна майка, принудена да остави децата си на социалните служби. По-малкото - новороденият Кристиян, е взет направо от болницата. Причината е, че самотната майка не може да плаща сметките си. Нашият кореспондент Боряна Цветкова се включи на живо от общинското жилище, където живее Тереза.

Младата жена през сълзи сподели, че се е съгласила на този етап децата й да прекарат известно време в приемно семейство, тъй като не разполага с пари дори за изхранването им.

"Докато децата ми са на топло и са сити, съм сравнително добре", изплака Тереза. Самата тя също трябва да се храни, за да може да кърми – базисни условия, които за момента безработната майка не може да подсигури.

Голямото й дете Калоян не ходи на детска градина отново поради финансови причини.

Росица Божилска, началник на отдела "Закрила на детето" в Кнежа, каза, че само от Тереза зависи кога децата й ще са отново при нея. Майката трябва да си стъпи на краката, защото, освен сметките за ток, тя не е плащала и наема за общинското жилище, в което живее.

23-годишната Тереза от Кнежа живее без съпруг, а родителите й са починали.

Ако искате да й помогнете, можете да се свържете с нея на телефон 0889 732 806.

добави коментар
valia_23
valia_23
Като се замисля колко живеят на семейни начала, а получават помощи за самотни майки, някак си декларират по-ниски доходи (и осигуровки) за детски... безумна държава... Та каква беше новината- от „социалните” я „надушили” и взели децата, дали ги на грижите на приемни семейства... Е, колко по- добре би се грижела една приемна майка за новородено, отколкото родната майка- кърменето, обичта, с колко любов би го прегърнала? Кърменето е изключително важно, едва ли някои се съмнява. След като й върнат детето ще трябва да купува и АМ, (не са от най- евтините). Колко пари ще заплатят „социалните” за да й гледат децата? Самата тя не би ли се стравила със същата сума... Ами (малко саркастично) защо не се забрани на безработните да имат деца?! Или да се кандидатства, и само която двойка е одобрена- тя да има деца... Вместо сега „социалните” да упражняват дейност. Чуват се и други въпроси- каква била всъщност, кои са биологичните бащи на децата й... сама се е докарала до тук... Да, така е, човек сам се докарва до това което е, до колкото му позволяват средствата, с които разполага. Журналистите търсят сейра- и ще го намират, не е трудно. Но подобен случай не е изолиран. Тя не е единствената в подобна ситуация. И на подобен проблем решението не е „приемно семейство”. Социална политика, трудно намиране на работа, и колко изхарчени пари... Не може да променим събитията довели до създалата се ситуация, но може да дадем най- доброто в настоящия момент.
Stoeva
Stoeva
На мен ми е интересно- каква е майката?
Mihaylova
Mihaylova
Пари за тока ще се съберат-то е ясно,ами после накъде?И в този случай смея да твърдя,че не държавата ни е виновна,както ние сме свикнали винаги някой друг да е виновен за неволите ни..Беше и подсигурена работа,жилището е общинско,но просто нея друго си я влечеше..Защо нейната "будна съвест"на майка не проговори по-рано..Да се запита в какви условия отглежда детето си?!"Отглежда" трудно казано,защото това дете е survivor..така че нека помислим за бъдещето на децата на България,а не как да платим на Терезка тока?
преглед на всички коментари (13)
Пожар лумна у новострояща се сграда близо до НДК
Голям пожар лумна тази нощ в София. Малко преди 1 ч. след полунощ се запали новострояща се сграда в...
"Игрите на глада" обраха филмовите награди на MTV
Лентата "Игрите на глада: Възпламеняване" е големият победител на тазгодишната церемония по...
15 април
София
В момента
Облачно
7°C
Днес
Краткотраен дъжд
Min: 6°C
Max: 13°C
Утре
Дъжд
Min: 2°C
Max: 6°C
15 април
На този ден през далечната 1955 г. в американския щат Илинойс е открит първият от легендарната верига ресторанти McDonald's. За кратко време...