"Евромайки" подкрепят почернено семейство

Рейтинг:
7 0
В Стара Загора събират подписка срещу д-р Бориславова

Родители от Стара Загора поискаха да бъдат отнети лекарските права на педиатърката д-р Лидия Бориславова. В началото на годината тримесечният Павел почина, след като му беше поставена ваксина. Бебето е имало хрема и хрипове, но д-р Бориславова е уверила, че всичко е наред и му е поставила задължителната инжекция.

Няколко дни по-късно състоянието на бебето се влошава, майката Павлина отново търси Бориславова и докторката отново я уверява, че тримесечният й син е добре. На следващата сутрин бебето умира. Аутопсията и експертизата показват, че невръстното момченце е развило хеморагична пневмония. По случая тече досъдебно производство. А докато то е в ход, родителите от Стара Загора настояват лекарските права на д-р Бориславова.

Петиция с искане за отнемането на лекарските й права се разпространява и в интернет. В нея се настоява и за бързо и справедливо досъдебно производство. За няколко дни петицията е събрала над 1000 подписа. Днес почернените родители Павлина и Атанас получиха подкрепа и от социалната платформа "Евромайки".

"Не е нормално един човек, за когото се води досъдебно производство, да продължава да практикува, да поставя ваксини на деца и това мисля, че всеки разбира, че е пълен абсурд", каза Даниела Колева.

За да няма повече почернени родители, от "Евромайки" ще настояват бебетата и майките да имат неограничен достъп до педиатри и до акушер-гинеколози. Ще предложат ваксинацията на децата в България да става с информирано съгласие – тоест при отказ на майката, това да не е съпроводено с парични или друг вид санкции. Ще искат също и законови промени по отношение на детските надбавки, за да може всички деца на България да ги получават. Ще настояват и за промяна в размера на детските - по 50 лв за първо и второ дете, 35 за трето и по 10 за всяко следващо. Днес дамската организация, част от "България без цензура", учреди офис и в Стара Загора.

добави коментар
Първа среща на Елизабет II с папа Франциск
Британската кралица Елизабет II пристигна във Ватикана за среща с папа Франциск. Това е първата...
На кафе в Буенос Айрес – в световното културно наследство
"Да пийнем по кафе?". Този въпрос предшества много срещи в Буенос Айрес, известен с баровете и...
3 април
София
В момента
Облачно
12°C
Днес
Разкъсана облачност
Min: 6°C
Max: 18°C
Утре
Разкъсана облачност
Min: 6°C
Max: 21°C
3 април
На 3 април 1879 г. Учредителното събрание във Велико Търново избира София за столица на Княжество България. Предложението е на Марин Дринов. Мотивите...