Наводненията във Франция и Италия взеха жертви

Рейтинг:
0 0
Досега проливните дъждове са отнели живота на трима души

Двама души загинаха, а над 150 бяха евакуирани заради наводненията в Югоизточна Франция. Тежко е положението и в Италия. Проливните дъждове и наводненията в северната част на страната взеха една жертва.

73-годишен мъж загина в наводнено мазе, а друг – в колата си, отнесена от стихията във Франция. Един човек е обявен за безследно изчезнал в департамента Вар. Най-сериозно е положението на Лазурния бряг. Силно засегнати са няколко населени места. Наводнени са около 20 регионални шосета.

Силните и продължителни валежи, които предизвикаха преливане на реки и поредица от кални свлачища, продължиха цяла нощ. В много общини властите обявиха извънредно положение. Над 4000 домове останаха без ток.

В Италия 66-годишен лекар от Сирия беше пометен и влачен 400 м от преляла река в Генуа. Спасителите открили тялото му след дълго издирване. Друг човек е обявен за изчезнал в близост до Модена, където също има прелели реки. Поройни дъждове и свлачищата наложиха евакуацията на около 600 души, а Агенцията за гражданска защита предупреди за лошо време в южната част на страната.

добави коментар
Вики Бекъм чуква 40
Модната икона Виктория Бекъм планира грандиозно парти по случай 40-ия си рожден ден през април,...
Зимна буря пак скова САЩ
Нова снежна буря вилня в американския Североизток и в средните части на американското атлантическо...
22 януари
София
В момента
Облачно
4°C
Днес
Разкъсана облачност
Min: 1°C
Max: 8°C
Утре
Облачно
Min: -2°C
Max: 9°C
22 януари
На 22 януари 1903 г. САЩ и Колумбия подписват договор за изграждането на Панамския канал. Панамският канал е изкуствено прокопан канал, който пресича...