Българите отвръщат на удара – тотална блокада на границата

Рейтинг:
7 0
Източник: БГНЕС
Опашката от гръцка страна е 25 км, достига до Серес

24 часа нито един лек автомобил или автобус не е преминал през ГКПП „Кулата-Промахон” на българо-гръцката граница. Товарни автомобили не са преминавали от 48 часа, наложената вчера пълна контра-блокада на пункта от страна на българските превозвачи продължава, съобщи БГНЕС.

В 11 часа вчера българските превозвачи с жива верига и бариери спряха влизането и излизането в Гърция на леки автомобили и автобуси. Крайната мярка бе наложена вследствие неспазването на договореностите с гръцката страна от министъра на транспорта Ивайло Московски и двама заместник-министри на външните и вътрешни работи. Договорката от 9 февруари се отнасяше за коридор прозорец за товарни автомобили в часовия диапазон 11-15 часа. Гръцките фермери я нарушиха на 15 февруари.

До вчера протестиращите от 21 януари срещу данъчната реформа гръцки фермери пропускаха леките автомобили и автобусите. С вчерашната българска контра-блокада граничният пункт преустанови всякакво преминаване на превозни средства. Правеха се изключения само за болни, пред Кулата опашката от товарни автомобили набъбва с всеки изминал час и вече е двойна.

Тази на гръцка територия е над 25 километра и стига до град Серес. Нашите превозвачи ще продължат блокадата, докато всичките над 500 трактора на гръцките фермери не се махнат от Промахон.

Спряно е движението за всички превозни средства през ГКПП Капитан Петко войвода от 8.15 ч. тази сутрин. До 15 часа е спряно преминаването на всички видове автомобили през ГКПП Илинден – Ексохи заради стачни действия преди гръцкия пункт, съобщиха от Гранична полиция. По неофициална информация, получена от гръцки служители, между 15 и 17 часа ще бъдат пропускани леки коли и автобуси, след 17 часа движението на всички превозни средства отново ще бъде преустановено до 22 часа.

Пеевски изпратил списък с "желанията" си на Цветан Василев
Прокуратурата участва заедно с една криминална и политическа организирана престъпна група в...
Двама загинаха при незаконна гонка
Двама младежи загинаха при незаконна гонка, организирана на летище "Бършен" край Сливен. При...
Всички гранични пунктове с Гърция са отворени
Всички гранични пунктове са отворени за движение, съобщиха от МВР. Изцяло е премахната блокадата на...
Кайли Миноуг ще бъде булка за първи път
Официално: Кайли Миноуг се омъжва за пръв път. Новината бе публикувана в съботното издание на...
Най-древната рокля е на 5000 години
Учени установиха възрастта на най-древната рокля в света. Радиовъглероден анализ потвърди, че...