Засилено търсене на имоти през есента

Рейтинг:
0 0
Най-активни са студентите

В началото на есенния сезон рязко се повишава търсенето на имоти в големите градове. Тези на които им предстой следване в университет, трескаво търсят ново жилище. Колко средно плащат българските студенти за квартира у нас и към какво се ориентират вишистите.

Студентите , които не искат или не са успяли да се настанят в общежитие,  остава варианта да наемат жилище в големия град, където се очаква да продължат своето обучение. Оказва се , че когато става дума за имоти, родните вишисти са най - облагоделствани. Ако средната цена за наемане на стая в споделен апартамент в големите университетски центрове в Европа е около 350 евро на месец, то за същите пари студентите у нас могат да наемат самостоятелен апартамент.

Безспорно една от най-скъпите дестинации за студентите е Великобритания. Там средната наемна цена за стая в споделено жилище е около 800 евро на месец. Двойно по-евтино е в страни като Италия и Франция. А в  Полша и Белгия вишистите могат да се уредят с жилище за по-малко от 200 евро месечно.

Предвид средната месечна заплата в България обаче, студентите у нас рядко могат да си позволят да плащат подобни суми. Младежите у нас са готови да платят между 80 и 110 евро на човек за жилище. Най-често търсят голямо жилище , чиито наем и сметки да разделят с няколко души.

И все пак е редно да направим важно уточнение. Поради засиленото търсене, цените също скачат драстично. За това търсещите в този период на година , може да се наложи да избират между по скъпи оферти.Самите брокери предалагат да изчакате с покупката или наемането на ново жилище по до края на октомври , за да не плащате дълго по-високи цени от пазарните.

Северна Корея изстрелва нова ракета носител
В следващите няколко седмици Северна Корея се кани да изстреля нова ракета в нарушение на...
В Брюксел пак се събират заради бежанците
В Брюксел започват двудневни разговори по темата за бежанците. Днес в белгийската столица ще се...
Трафикът става все по-натоварен
Трафикът става все по-натоварен, съобщи кореспондентът на TV7 и NEWS7 Снежана Любенова от ГКПП...
Две коли се размазаха край Абланица
Тежка катастрофа на разклона за Ловеч край Абланица. Два автомобила са се ударили челно.Пострадали...
Ципрас си върна Гърция
Гърция вече има официален премиер. Спечелилият изборите в неделя Алексис Ципрас положи клетва като...