Държавна структура ще отпуска евросредствата

Рейтинг:
0 0
През новия програмен период "Фонд на фондовете" ще разпредели 32 млрд. лв.

Правителството ще създаде специална държавна структура, под чиято шапка ще става разпределението на всички европейските пари. Финансовият министър Владислав Горанов я определи като "Фонд на фондовете". Той заедно с премиера Борисов и други министри от кабинета взе участие във форума "Деветте пътя към еврофондовете 2015-2020", чиито съорганизатор беше КРИБ.

Това беше първата среща на премиера с президента на "Лудогорец" след откриването на новата трибуна на стадиона на футболния клуб. Тогава Кирил Домусчиев нагруби спортен журналист и разкри, че правителствената делегация е кацнала в Разград с хеликоптер. Днес Борисов заяви, че е силно огорчен от обществената реакция и ще търси начин да върне похарченото - 2900 лева.

В същото време в качеството си на председател на Конфедерацията на работодателите и индустриалците в България Кирил Домусчиев изрази задоволство, че правителството се вслушва в бизнеса.

"Фондът на фондовете", който предстои да бъде създаден, ще трябва да разпредели през новия програмен период 32 млрд. лева, които страната ни очаква да получи чрез европейските фонодве.

За малко форумът да бъде прекъснат, след като млад мъж успя да застане зад гърба на премиера Борисов, което беше отчетено като гаф на Националната служба за охрана. Мъжът размаха дребна монета от 2000-ната година и запита защо на гърба й пише само България, а не Република България. Славата на младежа беше кратка, гардовете на НСО го изведоха скоропостижно от залата.

Ранен от катастрофата край Долище в критично състояние
Критично е състоянието на най-тежко пострадалият при вчерашната тежка катастрофа на разклона за...
Влак прегази легнал на релсите мъж
Мъж, легнал на релсите, е блъснат от бързия влак София-Бургас, в района на гара Казичене, съобщи...
Селфи манията взима жертви
Правенето на селфи може да се окаже много опасно занимание, а жертвите в света стават все повече,...
Най-старата жена чукна 116 години
Днес най-възрастният човек на света посреща своят 116-и рожден ден. По случай празника семейството...
Арестуваха потенциални терористи
Двама мъже от Калифорния бяха арестувани по подозрения във връзки с "Ислямска държава".Според...