Акушерката била новороденото със стъклено шише по главата

Рейтинг:
2 0
Емилия Ковачева е привлечена от прокуратурата като обвиняема за опит за убийство на малолетен

Днес, 23 април 2015г., Софийска градска прокуратура (СГП) привлече като обвиняема Емилия Ковачева от гр. Самоков за опит за умишлено убийство на 7-дневно дете.

Източник: Facebook
На 14.04.2015г. в болница "Софиямед" ООД без усложнения се е родило здраво и доносено дете.

На 17.04.2015г. Емилия Ковачева е била на работа в болница „Софиямед“ ООД в гр. София дневна смяна, като дежурен акушер. Ковачева е продължила работата си и в нощната смяна – на 17/18.04.2015г. в същата болница. В отделението по неонатология в болницата е било и новороденото дете.

На 18.04.2015г. около 2 часа дежурната акушерка Емилия Ковачева е започнала да нанася множество удари с ръце и със стъклено шише за хранене по главата и тялото на бебето. Опитвала се е да задуши детето, като е притискала с ръце врата му. В резултат на тези действия е причинила тежка мозъчно-черепна травма на детето, представляващо постоянно общо разстройство на здравето, опасно за живота.

На 18.04.2015г. сутринта дежурният лекар акушер-гинеколог е установил понижен тонус на детето и е назначил изследвания и лечение. По-късно същият ден е установено влошаване на състоянието на бебето - понижен мускулен тонус на горните крайници, висока температура, болезнен плач и данни за оток на главата. Веднага след това новороденото е преведено за продължаване на лечението в болница "Токуда" – София, където и към момента се лекува.

На 21.04.2015г. лекарски екип от болница "Токуда" е сигнализирал полицията за състоянието на детето. Незабавно е започнало разследване, като са разпитани множество свидетели, иззети са веществени и писмени доказателства, назначени са съдебно- медицински експертизи.

На Ковачева е повдигнато обвинение за извършен на 18.04.2015г. опит за убийство на малолетното дете, намиращо се, поради възрастта си, в безпомощно състояние. Деянието е осъществено по особено мъчителен начин и с особена жестокост.

Престъплението е останало недовършено, поради оказаната високо квалифицирана помощ от лекарите в болница "Токуда"- София.

Емилия Ковачева е задържана с прокурорско постановление до 72 часа и прокуратурата ще внесе искане за постоянното й задържане под стража в Софийски градски съд.

 

 

 

 

БЧК събира средства за пострадалите в Непал
Над 3 900 са вече жертвите на земетресението в Непал. 7 000 хиляди са ранените. БЧК подпомага...
Президентът след КСНС: Армията ни е приоритет
Отбраната и въоръжените сили са стратегически приоритет на държавата. Членството на страната ни в...
Откриха жив издирвания в Непал студент
Добра новина за издирвания от близки и приятели Александър, който се намира в района на...
Проверка за нерегламентиран превоз на ГКПП "Капитан Атдреево"
Извънредна проверка на превозни средства се проведе днес на граничния пункт "Капитан Андреево" под...
Син на полицейски шеф задържан при акцията в КАТ-Пловдив
Петима са задържаните служители от отдел "Регистрации на автомобили" в пловдивския КАТ след акцията...