Протест

Ново разцепление в ББЦ, Ана Баракова напусна партията

Рейтинг:
3 0
Предлагали й пост в администрацията в Пловдив срещу отказ от депутатското място

Ново разцепление в "България без цензура" (ББЦ). Избраната с преференция за депутат от партията Ана Баракова напуска структурите й и остава в парламента като независим народен представител. Тя твърди, че е подложена на натиск от страна на съпартийците си, за да се откаже от мястото си.

Баракова, която е председател на "Евромайки" в Пловдив, беше на 13-о място в листата на партията в града, но с 850 гласа измести втория в партийната подредба адвокат Дяко Дяков.

По думите на Баракова от ББЦ са й предлагали срещу отказ от депутатското място пост в местната администрацията. Тя обаче отказала. "Чувствам се заплашена, притисната и наблюдавана пред дома ми и в училището, където работя, общо взето навсякъде където ходя. Първо ми се обади Мартин Иванов–Данона, който ми каза: Ти си изключително разбран човек и без никакви проблеми, просто се разберете тактично, деликатно и по най-добрия начин отстъпи мястото на г-н Дяков".

Според Баракова в партията липсва нормална комуникация. Това мнение споделя и отцепилият се от "България без цензура" след евроизборите Красимир Манов. "За какви ценности можем да говорим при Николай Бареков. Ценностите са една и тя е ясна. Всичко прозря след оставането му в европарламента. Аз ви казвам до последно говореше, че ще остане в България, но предаде хората и замина в Брюксел. При него в основата на всичко са парите".

Председателят на ББЦ в Пловдив Дяко Дяков отхвърли обвиненията, а лидерът на коалицията Николай Бареков определи действията на Баракова като опит за кражба на депутатско място.

Младежи подариха говорещи помощни средства на незрящи
В Деня на белия бастун младежи от доброволческа организация във Варна направиха живота на незрящите...
Сидеров пак не се яви в съда, отложиха старта на делото за втори път
Депутатското място в 43-ия парламент спаси лидера на "Атака" Волен Сидеров от среща с Темида....
ГЕРБ и Реформаторите не се разбраха
Не получихме най-важния отговор: как можем да съставим стабилно правителство без да сме наясно...
Ново разцепление в ББЦ, Ана Баракова напусна партията
Ново разцепление в "България без цензура" (ББЦ). Избраната с преференция за депутат от партията Ана...
 Поп звезди направиха песен "От любов към живота"
За 13-та година козметичната компания Avon стартира кампанията "От любов към живота", подкрепяща...