Доказаха, че има живот след смъртта

Рейтинг:
3 0
Източник:
Твърдението е на учени на Техническия университет в Берлин

Група германски психолози от Техническия университет в Берлин доказаха, че съществува живот след смъртта, пише БГНЕС.

През изминалите четири години учените провели експерименти върху 944 доброволци, които с помощта на лекарства изпадали в състояние на клинична смърт за 20 минути. Медикаментите включвали епинефрин и диметилтриптамин, които позволявали на организма да оцелее след състояние на клинична смърт и да се възстанови без последици за здравето им. След това с комбинация от други медикаменти те били събуждани, за да разкажат спомените си.

Изключително дългата продължителност на опита е станала възможна едва наскоро, благодарение на развитието на кардиопулмоналната реанимация. Този тип техника е използвана през последните няколко години при спешни случаи, когато е необходимо да се събуди пациент на прага на смъртта.

Познати са и други подобни изследвания, имащи по-скоро характер на халюцинация, но за първи път д-р Бертхолд Акерман и неговият екип вярват, че откриват форма на дуализъм между тялото и ума.

Ръководителят на екипа д-р Бертхолд Акерман твърди, че голяма част от анкетираните имали подобни усещания, като че ли се отделят от тялото, почувствали спокойствие, комфорт и видели светлина. Резултатите от тестовете показват, че има живот след смъртта, въпреки че много други изследователи разкритикували опитите им, класифицирайки ги като неетични.

Специалистите обясняват, че са наясно, че много от техните заключения ще шокират хората и ще породят религиозни спорове на различни теми. Всъщност доброволците изповядвали различни религии – християни, мюсюлмани, евреи, хиндуисти и атеисти.

"Знам, че нашите резултати ще се сблъскат с вярванията на много хора, но по някакъв начин току-що отговорихме на един от най-големите въпроси на човечеството. Така че надявам се тези хора да бъдат в състояние да ни простят. Да, има живот след смъртта и изглежда това се отнася за всички", обясни д-р Акерман.

Камери ще пазят музея на Ботев
Министерството на културата ще направи всичко необходимо да се осигурят средства за купуването на...
Бойни кораби на НАТО във Варна. Фрегатите от състава на Втората постоянна военноморска група на...
Първи случай на ебола във Франция
Първи случай на френски гражданин заразен с ебола. Това е сестра от организацията "Лекари без...
Измерват колко чист е въздухът в София
Колко е мръсен въздухът в София - отговорът на този въпрос ще търсят съвместно Столичната община и...
Очаква ни най-ниската избирателна активност този 5 октомври
Най-ниската избирателна активност предричат социолози на предстоящите избори. Според проучване на...