Протест

Най-нахалната бавачка на света

Рейтинг:
0 0
Американско семейство не може да изгони 64-годишна детегледачка от дома си

Семейство от Калифорния се оказа в центъра на една необичайна ситуация. От няколко седмици те не могат да изгонят от дома си 64-годишна детегледачка.

Марсела и Ралф Бракамонте наели Даян Стретън през март. Тя трябвало да се грижи за трите им деца, като в замяна заживяла в една от стаите в тяхната къща. Първоначално всичко вървяло по мед и масло. Преди около три седмици обаче възрастната жена отказала да изпълнява своите задължение.

Марсела и Ралф решили да я уволнят, но това нямало никакъв ефект. Даян продължавала да живее в дома им и дори ги заплашила, че ще започне дело срещу тях. Семейство Бракамонте нямало друг избор, освен да подаде жалба до съда в Калифорния.

"Много е трудно да живеете в една къща с някого, когото не искате в дома си, но той отказва да си тръгне. Най-лошото е, че по закон няма какво да направите, освен да подадете жалба до съда в Калифорния. Тук нещата стават много бавно. В други щати, например Аризона, може да изгоните нежелан гост само за около десет дни, обяснява казуса Марко Коен - адвокат на семейството.

Ралф и Марсела не крият, че се притесняват за своите деца и имота си. Те обаче нямат какво да направят. Законите в Калифорния са такива, че когато един човек е поканен да живее в нечия къща, той не може да бъде изгонен от силите на реда, поне докато не бъде издадена специална съдебна заповед. В някои случаи, вземането на решение по такива казуси отнема около година. Семейство Бракамонте се надява, че няма да им се наложи да чакат толкова дълго.

Жени се сбиха с полицаи заради екстеншъни
Жените са склонни да направят какво ли не, за да изглеждат добре. Представителки на нежния пол...
20 хил. кюрди на протест срещу Ислямска държава
Над 20 хил. кюрди протестираха срещу Ислямска държава в Германия. Демонстрацията в...
Повече произшествия с велосипедисти
Все повече велосипедисти претърпяват произшествия на пътя. За да ограничи подобни инциденти...
Потвърдено: Няма ебола в Македония
Починалият в Македония британец не е бил болен от ебола. Пробите му са отрицателни. Той е имал...
Лъвче с български корени се роди в Сараево
Стотици деца се наредиха на опашка пред зоопарка в Сараево, за да видят първото родено там лъвче....