Шокиращи детайли около смъртта на бременна жена в Пакистан

Рейтинг:
2 0
Фарзана Икбал беше убита с камъни от семейството си, защото те не одобрявали брака й

Шокиращи нови детайли около смъртта на бременна жена в Пакистан, която беше убита преди дни от собственото си семейство, близо до съдебната сграда в град Лахор.

Съпругът й твърди, че няколко полицаи стояли безучастно и не направили нищо, за да спасят жена му.

Пакистанският премиер Наваз Шариф разпореди да бъде извършено разследване. Той подчерта, че случаят е ужасяващ и напълно недопустим.

Бременната 25-годишна Фарзана Икбал беше пребита с камъни от семейството си, защото се омъжила по любов и не се съобразила с мнението на своите роднини. Сред хората, отговорни за смъртта й, са нейният баща и двамата й братя.

"Тя се омъжила за човека, когото обича. Родителите й обаче завели дело за отвличане срещу него. Те били тук заради въпросното дело. Инцидентът станал преди да влязат в сградата. Арестувахме няколко от извършителите на престъплението, срещу други пък тече разследване", разказва местен полицай.

Съпругът на Фарзана твърди, че сред свидетелите на престъплението са органи на реда, които изобщо не се намесили, за да спасят жената.

Случаят стана повод за разгорещени критики от страна на ООН и много правозащитни организации. Всяка година около 1000 жени са регистрирани като жертви на подобни деяния, известни като "убийства на честта". Причината - в Пакистан жената е длъжна да се омъжи за този, когото мъжете в семейството определят.

добави коментар
Google приема искове за изтриване на лични данни
Google пусна услуга, която позволява на европейците да поискат премахване на личните им данни от...
ВАС обяви за нищожно уволнението на Ситнилски
Върховният административен съд обяви за нищожно решението на ВСС, с което Камен Ситнилски (също...