Протест

Обявиха "Мюсюлмански братя" за терористи

Рейтинг:
0 0
Властите в Египет са с развързани ръце за разправа с движението

Подкрепяното от военните египетско временно правителство обяви "Мюсюлмански братя" за терористична организация. Това е драматичен обрат, който дава на властите повече права в кампанията им срещу ислямисткото движение. Новината съобщи египетският министър на висшето образование Хосам Еиса. Той поясни, че решението е взето след продължително заседание на Министерския съвет.

Министърът посочи, че обявяването на "Мюсюлмански братя" за терористична групировка означава че ще бъдат наказвани всички, които членуват в движението, финансират го и насърчават неговите дейности. Сваленият през юли от армията египетски президент Мохамед Морси бе член на "Мюсюлмански братя" и бе избран на поста като кандидат на движението. Властите обвиняват "Мюсюлмански братя" в атентати, извършвани в последно време в цялата страна. Движението отрича.

Властите приписаха на "Мюсюлмански братя" атентата срещу полицейско управление в Северен Египет вчера, в който загинаха 16 души.

Междувременно в страната беше извършен терористичен акт срещу цивилни, при който има един загинал, а петима са ранените. Това е станало при експлозия срещу автобус в Кайро. Нападението е извършено в квартала Насър сити, в района на кръстовище и площад пред ислямския университет Ал Азхар, който е най-големият в света. Зоната е отцепена от полицията, която открито второ взривно усройство и го обезвреди. Първото е избухнало в градинка край кръстовището. Това е първо нападение срещу цивилни след свалянето от власт на Мохамед Морси през юли.

Жени се сбиха с полицаи заради екстеншъни
Жените са склонни да направят какво ли не, за да изглеждат добре. Представителки на нежния пол...
20 хил. кюрди на протест срещу Ислямска държава
Над 20 хил. кюрди протестираха срещу Ислямска държава в Германия. Демонстрацията в...
Повече произшествия с велосипедисти
Все повече велосипедисти претърпяват произшествия на пътя. За да ограничи подобни инциденти...
Потвърдено: Няма ебола в Македония
Починалият в Македония британец не е бил болен от ебола. Пробите му са отрицателни. Той е имал...
Лъвче с български корени се роди в Сараево
Стотици деца се наредиха на опашка пред зоопарка в Сараево, за да видят първото родено там лъвче....