Кризата във Венецуела удари жените по бюста

Рейтинг:
0 0
Източник: Getty Images/Guliver Photos
Хирурзи призоваха Мадуро за спешен внос на силиконови импланти

Кризата във Венецуела, наложила мерки за икономии и довела до недостиг на редица продукти от първа необходимост като храни и дори тоалетна хартия, сега води до намаляване на вноса на силиконови протези и страната може да изгуби титлата на първенец в света по брой на операциите за увеличаване на бюста, съобщава разтревожено в. "Кориере дела сера".

На година във Венецуела се извършват 40 хил. операции за увеличаване на бюста със силиконови протези при население от 30 млн. души. Тези операции се превърнаха в толкова често срещано явление, че корекции на бюста дори се подаряват от родителите на дъщерите им по повод навършването на 15-ия им рожден ден.

Сега Асоциацията на пластичните хирурзи отправи призив към властите да съдействат за подпомагане на вноса на силиконови протези, защото опашките от чакащи са големи. Покойният президент на Венецуела Уго Чавес обаче беше противник на силиконовите бюстове.

Преди няколко години той каза, че венецуелските медици, водени от мисълта за печалби, нарочно насаждали стереотипа, че без голяма гръдна обиколка жените живеели лошо. Тогава Чавес нарече истински срам факта, че бедни жени, които нямат пари за децата и дома си, мислят само как да намерят пари за силиконов бюст.

добави коментар
Отбелязваме "Часът на Земята" тази събота
На 29 март, събота, страната ще потъне в мрак, защото отбелязваме международната екоинициатива на...
Балкански: Цирк винаги ще има
Краят на цирка не е дошъл. Но цирк без животни е като ваза с найлонови рози. При направата на този...
В момента:
12:00
13:00
13:30
Виното на Новия свят
25 март
София
В момента
Разкъсана облачност
5°C
Днес
Краткотраен дъжд
Min: 4°C
Max: 12°C
Утре
Разкъсана облачност
Min: 3°C
Max: 14°C
25 март
Днес християнският свят почита Благовещение. На този ден Архангел Гавриил се явява на Мария и й казва, че ще роди сина Божи, който ще спаси...