Протест

Искат имунитета на Бойко Борисов

Рейтинг:
10 2
Според лидера на "Атака" премиерът е нарушил закона с "Авиоотряд 28"

ПП "Атака" внася сигнал до главния прокурор за "Авиоотряд 28" и настоява Сотир Цацаров да поиска имунитета на Бойко Борисов. Това обяви на брифинг в парламента председателят на партията Волен Сидеров. Сигналът е "по компетентност с оглед образуваното досъдебно производство за "Авиоотряд 28" по одитния доклад на Сметната палата за констатирани нарушения.

Очаквам "светкавични действия" и още в понеделник главният прокурор да поиска имунитета на Борисов, настоя Сидеров, който чака отговор от Борисов как е "профукал" 34 млн. лв.

В момента има две досъдебни производства срещу неизвестен извършител, през 2011 г. обаче принципал на Авиоотряда е бил Бойко Борисов т.е. той е пряко отговорен за авиоотряда, обясни Венцислав Лаков.

Лаков отбеляза, че бившият премиер е поставял резолюциите срещу исканията на физически и юридически лица за ползването на хеликоптерите и самолетите и това го прави пряко отговорен за 53-те "търговски полета", извършени с летателните машини. В отговор на въпрос лидерът на "Атака" беше категоричен, че внесеният от ГЕРБ вот на недоверие е пореден опит за политическа реклама. Той няма да има успех, коментира Волен Сидеров.

От ГЕРБ пък не смятат, че обвиненията в престъпление са основателни. Менда Стоянова заяви, че проверката на Сметната палата е показала, че няма данни за престъпление в дейността на "Авиоотряд 28" и дори няма да бъдат съставени актове за нарушения. Това е официалният резултат на специалистите, каза Стоянова на брифинг на ГЕРБ в парламента. Колегата й Ивайло Московски допълни, че парламентарната комисия за "Авиоотряд 28" е била създадена, не за да е в полза на хората, а за да бъде омаскарено името на бившия премиер.

Московски посочи, че практиките за "търговски полети" са от 2001 г. Според него трябва да се промени нормативната уредба на функциониране на "Авиоотряд 28". Стана ясно, че не са изнасяни чували с милиарди за Ливан, не са возени фолкпевици, каза Московски и допълни, че "опорните точки" са започнали да придобиват комичен смисъл в обществото и било крайно време да се престане с "тези лъжи". Менда Стоянова отбеляза, че докладът на Сметната палата е опровергал лъжата , че липсват списъци на пътниците на "Авиоотряд 28". По думите й, след като авиоотрядът е преминал към МС, в деловодството е имало пълни списъци на всички пътуващи.

Младежи подариха говорещи помощни средства на незрящи
В Деня на белия бастун младежи от доброволческа организация във Варна направиха живота на незрящите...
Сидеров пак не се яви в съда, отложиха старта на делото за втори път
Депутатското място в 43-ия парламент спаси лидера на "Атака" Волен Сидеров от среща с Темида....
ГЕРБ и Реформаторите не се разбраха
Не получихме най-важния отговор: как можем да съставим стабилно правителство без да сме наясно...
Ново разцепление в ББЦ, Ана Баракова напусна партията
Ново разцепление в "България без цензура" (ББЦ). Избраната с преференция за депутат от партията Ана...
 Поп звезди направиха песен "От любов към живота"
За 13-та година козметичната компания Avon стартира кампанията "От любов към живота", подкрепяща...