Дясната ръка на Петното призна за среща с Борисов

Рейтинг:
4 4
Бившият премиер им обещал половин милион, за да дискредитират Николай Бареков

Скандалната среща между криминално проявения Бисер Миланов - Петното и лидера на ГЕРБ Бойко Борисов действително се е състояла. За това свидетелства дясната ръка на Петното - Йордан Бонев пред вестник "Галерия".

Бонев е един от най-приближените на Петното. Той е и формален председател на движението му "Свобода". Двамата се появяват заедно неканени на повечето публични мероприятия. Прочуха са в последните месеци със своите провокации по време на протестите.

Пред вестник "Галерия" Бонев хвърля бомбата днес, като разказва подробности за срещата между него, Петното и Бойко Борисов.

Всичко започва с обаждане от Борисов, който го кани заедно с Петното в Банкя, за да пият кафе. Според свидетелствата на Бонев срещата се е състояла на 26 декември. Малко след това групичката на Петното беше арестувана пред парламента при зрелищана акция на спецзвеното към СДВР.

Вчера съдът остави Петното окончателно зад решетките. Преди това той каза, че не си спомня да е имал среща с бившия премиер и определи ареста си като политическа репресия. Петното обаче не успя да формулира от кого е репресиран. Той добави също, че прокуратурата била организирана престъпна група и че срещу него били извършени над 1000 престъпления, откакто проявява гражданска активност.

Днес пред вестник "Галерия" Бонев предупреждава, че ако се случи нещо с тях, вината ще е на Борисов.

На срещата Борисов поискал двамата да излязат пред медиите с изявление, че работят за лидера на "България без цензура" Николай Бареков. Срещу дискредитирането му той щял да помогне движението им да се преобразува в партия и да заеме мястото на "Атака" в парламента. Сделката имала и финансово измерение - 500 хил. лв за свършеното. В аванс двамата русенци получили 12 хил. лв.

Бойко Борисов напусна парламента минути преди да избухне скандала. Така той не коментира сериозните обвинения по негов адрес. Преди това беше направил изявление, че се опитват да го замесят в долнопробни схеми.

добави коментар
Petar
Petar
Боко пръска крадените държавни пари, за да се върне на власт. Пред нищо не се спира този човек.
Andrea
Andrea
Какви неща се случват в българската политика.
преглед на всички коментари (2)
Мъжът с ново сърце проговори пред NEWS7
36-годишният Господин Господинов от Нова Загора е първият сърдечно трансплантиран българин през...
България почете жертвите на комунизма
Днес почитаме жертвите на комунистическия режим. Стотици хора  се стекоха на мемориалния...
2 февруари
София
В момента
Облачно
-2°C
Днес
Разкъсана облачност
Min: -4°C
Max: 0°C
Утре
Облачно
Min: -2°C
Max: 1°C

Анкета

Трябва ли да има задължително гласуване на изборите
66.1%
33%
0.9%
гласувай
2 февруари
На 2 февруари отбелязваме Петльовден, или Деня на мъжката рожба. Приема се като празник за стимулиране плодовитостта на момчетата. На някои места в...