Ваучери вместо по-високи майчинство и детски

Рейтинг:
0 0
Това предлгат от КНСБ

Ваучери за социални услуги вместо увеличаване на майчинство и детски надбавки, предлагат от КНСБ. Според тях, ако мярката се приеме, младежката безработица ще намалее, като ще се създадат нови 27 хил. работни места. Боновете ще послужат на семействата с деца от 1 до 2 години, както и за тези, които се грижат за човек с увреждания.

Идеята предвижда за извършване на определени социални услуги бъдат наемани хора от най-уязвимите групи на пазара на труда. В тях попадат младежи до 29 години, регистрираните безработни над 55 години, както и хора с увреждания.

За да се осъществи подобна идея, синдикатите предлагат парите да дойдат за сметка на обещаното от 1 януари увеличение на детски надбавки и майчински. Стойността на ваучера ще се определя от възнаграждение за час за съответната категория труд. Ще има и ограничение на броя ваучери, които един потребител може да ползва.

Според синдикатите идеята се ползва с одобрението на социалния министър. Предстои тя да бъде разгледана на Съвета за тристранно сътрудничество днес.

добави коментар
kalpazanka
kalpazanka
Леко малоумно звучи това. Вместо да купиш памперси на детето, ще плащаш на човек да му беръше дупето ли?
преглед на всички коментари (1)
Ню Йорк затяга мерките за пушенето
Ню Йорк обявява война на тютюневите изделия. Общинският съвет одобри решението за вдигането на...
Съдбата на Берлускони ясна през ноември
Италианският Сенат ще проведе открито гласуване за изключването на Силвио Берлускони. Вотът е...
В момента:
Новини
12:00
Новини
12:10
Най-удивителните фотографии на National Geographic
31 октомври
София
В момента
Разкъсана облачност
10°C
Днес
Разкъсана облачност
Min: 8°C
Max: 19°C
Утре
Разкъсана облачност
Min: 7°C
Max: 17°C
31 октомври
Тази нощ светът отбелязва Хелоуин. Маскарадът се провежда всяка година на 31 октомври, най-вече в англоговорящите страни Великобритания, Ирландия,...