Протест

В Поморие искат смъртна присъда за Атанаска

Рейтинг:
4 0
Съдът остави обвинената за убийството на малката Александра в ареста за постоянно

Бургаският окръжен съд реши да остави Атанаска Георгиева в ареста. Очаква се скоро да бъдат повдигнати и обвинения на единствената заподозряна за убийството на 8-годишната Александра от Поморие.

Мотивите на прокуратурата за задържане под стража на Атанаска Георгиева са, че има опасност тя да се укрие или да извърши друго тежко престъпление.

По закон тя може да получи между 15 и 20 години зад решетките или доживотен затвор без право на замяна.

Очаквано защитата поиска да бъде направена психиатрична експертиза на Атанаска – с мотив, че престъплението е извършено след като е изпаднала в краен афект и тежко психично разстройство. 

Тя отказа коментар пред медиите, които я атакуваха веднага след като слезе от автомобила на съдебна полиция. В съдебната зала Атанаска сама поиска да бъде зад решетките от страх от евентуална вендета. Адвокатът й поиска тя да бъде преместена в Ловешкия затвор, поради опасения за нейната сигурност.

Тя е била нападната в килията си в ареста и се е наложило да бъде изведена в самостоятелна, съобщи кореспондентът ни Елена Танева. Ръка са й вдигнали разгневени от деянието, за което е обвинена, арестанти.

Хората в Поморие пък ще пишат до Народното събрание и до главния прокурор Сотир Цацаров с искане за смъртна присъда за Атанаска Георгиева.

Днес те се събраха пред Бургаският окръжен съд с намерение да я атакуват с бутилки с вода. Хората бяха готови да се разправят с нея преди началото на заседанието, но то беше изместено с час по-рано и не можаха да се организират.

В съдебната зала не бяха оповестени никакви доказателства по делото, тъй като на този етап те остават следствена тайна. За момента няма и друг заподозрян за жестокото убийство за осемгодишната Александра.

Тази сутрин в предаването "Гореща точка" по TV7 главният секретар на МВР Светлозар Лазаров каза, че Атанаска Георгиева е единственият обвиняем за убийството на малката Александра.

Предстои да й бъде направена психична и психологическа експертиза.

Още няма повдигнати обвинения срещу хирурга от Търново
Все още няма повдигнати обвинения срещу хирурга от великотърновската болница, който беше заловен с...
Изровиха златно съкровище в подножието на Царевец
Масивни златни обеци, златен пръстен с инкрустиран аметист, обработен до съвършенство, както и...
Българка покори научните среди в Япония
Българка покори върховете на научните среди в Япония. Румяна Ценкова е единствената жена-професор с...
Жени се сбиха с полицаи заради екстеншъни
Жените са склонни да направят какво ли не, за да изглеждат добре. Представителки на нежния пол...
20 хил. кюрди на протест срещу Ислямска държава
Над 20 хил. кюрди протестираха срещу Ислямска държава в Германия. Демонстрацията в...