Радулов: Полицейската акция в Лясковец е аматьорска

Рейтинг:
0 0
Източник: БГНЕС
Всички ръководители по веригата трябва да бъдат уволнени, категоричен е специалистът

Направена е аматьорска полицейска акция. Това каза в ефира на TV7 експертът по национална сигурност Николай Радулов, който коментира кървавата трагедия в Лясковец, при която загина един полицай, а трима бяха ранени - двама от тях са в тежко състояние в болницата във Велико Търново.

"Районът е известен с това, че там се произвежда оръжие. Голяма част от хората работят в оръжейния бизнес и не е трудно да се намери оръжие. Човекът от 2010 г. е известен, че е с психични отклонения и открито е заявявал, че има оръжия", припомни Радулов.

"Как може полицаите да тръгнат така, след като се знае, че този човек е с психични отклонения и е можело да стреля", попита Радулов. Той поясни, че има начини, при които е можело да се избегнат жертвите и дори да не се чуе изстрел. Според него е изключително непрофесионално, че загражденията и спирането на газта са направени, след като полицаите вече са опитали да влязат в дома на Петко Савов.

"Ръководителите по цялата верига трябва да бъдат уволнени. Всички заграждения и спирането на газта са след дъжд качулка. Операцията е била проведена много елементарно. Най-виновен е непосредственият ръководител на мисията. Вероятно полицаите не са били добре запознати с оперативната част на операцията", каза още Радулов.

Какви са били правилните мерки в тази ситуация чуйте от експерта, който се включи в "Добро утро, България!"

добави коментар
Новият сръбски премиер обещава мащабни промени
Бъдещият премиер на Сърбия Александър Вучич обеща мащабни структурни промени до края на лятото. Те...
Ръст на новите регистрации на коли в ЕС
Броят на новите регистрации на автомобили в ЕС, което е ключов индикатор за икономическото...
19 март
София
В момента
Облачно
10°C
Днес
Разкъсана облачност
Min: 5°C
Max: 21°C
Утре
Слънчево
Min: 3°C
Max: 17°C
19 март
На днешния ден през 1958 г. в Страсбург е открито първото заседание на Европейския парламент. Това е единствената институция на Европейския съюз,...