Боян Боев не е в конфликт на интереси

Рейтинг:
0 0
Това твърди смаият председател на ДКЕВР и юристите на регулатора

Решенията на ДКЕВР пречат на някого, убеден е председателят на Държавната комисия за енергийно и водно регулиране Боян Боев. Затова според него в някои медии се води кампания срещу него, за да се обявят за невалидни както намаляването на цените на тока, така и процедурите по отнемането на лицензите на ЕРП-тата. Юристите на енергийния регулатор обаче са категорични, че председателят му не е в конфликт на интереси.

Според твърденията на някои интернет издания, около седмица след като Боян Боев оглави ДКЕВР, той е продължил да бъде управител и на Българския енергиен холдинг (БЕХ). Съвместяването на двата поста е станало в периода 13 - 19 декември, което прави решенията му в комисията нелегитимни.

"Ще Ви помоля да не цитирате закона избирателно. За тези шест дни, в които съм оглавил комисията и не съм заличен от регистъра няма как да се сътвори хаос в енергетиката", заяви Боев.

 Той посочи още, че съгласно Закона за предотвратяване и установяване на конфликт на интереси, той трябва в 7-дневен срок да декларира евентуален конфликт на интереси и в едномесечен срок след стъпването си като председател на ДКЕВР да отстрани нередностите. Той посочи, че е освободил поста в БЕХ за 6 дни или няколко пъти по-рано от предвиденото в сроковете, написани в закона.

"Очевидно с работата си регулаторът пречи или не е удобен на някои хора", коментира Боев.

Председателят на регулатора не отговори дали атаката срещу него идва от ЕРП-тата и производителите на зелена енергия, а помоли журналистите да разследват това.

Опасно време в седем области
Жълт код в 7 области на Северна България обявиха от НИМХ за 10 юли. Предупредителният код ще е в...
Безразсъдно - ислямисти обстрелват с ракети атомен реактор
Ислямистка групировка в ивицата Газа е изстреляла три ракети към южния израелски град Димона,...
"Емпайър стейт билдинг" грейна в цветовете на Германия
"Краят на света за Бразилия" - така CNN накратко описа погрома на бразилския национален отбор на...
След потопа - бум на инфекции в Добрич
Тревога се възцари в Добрич, след като през последните няколко дни  средно по двама-трима...
Салмонелоза вкара осем души в болница
Случай на салмонелоза беше регистриран в Алфатар. Инфекцията е  установена при проверка на...