Протест

Терористи филмират нападенията си

Рейтинг:
0 0
Заснемането на бруталните убийства вече и с HD качество

Една от най-големите терористични организации в света започна рекламна кампания в интернет. От известно време в световната мрежа циркулира видео клип, в който терористите от групировката "Ислямска държава в Ирак и Леванта" се опитват да намерят нови последователи с похватите на Холивуд.

Автентичните кадри от терористични нападения лесно могат да бъдат объркани с някоя холивудска продукция. Повечето от ужасяващите нападения са извършени в Ирак и са умишлено записани с камера. Взривове, екзекуции, отвличания и още десетки други смразяващи кръвта актове на насилие - продукцията е далеч над нискокачествените видеоклипове, които бяхме свикнали да виждаме в миналото.

В разпространения клип са използвани някои похвати от Седмото изкуство за засилване на ефекта от случващото се. Филмът е с продължителност от един част и негови създатели са активисти на терористичната групировка.

В миналото тя се свързваше с Ал Кайда, но преди време дори тя се разграничи от нея. Според анализатори с това видео групировката "Ислямска държава в Ирак и Леванта" заявява още по-силни позиции в изключително ефективната война със средствата на пропагандата.

На един от клиповете се вижда как бойци на групировката се дегизират като иракски войници и създават фалшиви контролно-пропускателни пунктове. Жертвата е обвинен, че е част от силите за сигурност и затова е екзекутиран на място. В друга сцена също е запечатано показно убийство. Преследваният мъж е ранен в крака и моли за живота си. Казва, че е обикновен шофьор. Терористите обаче смятат, че той е иракски войник и го убиват по особено жесток начин. В 60-минутното видео има и много други брутални сцени, които, разбира се, няма да покажем. Един човек бил обвинен, че работи за САЩ. Той и неговите синове били накарани сами да изкопаят своите гробове.

Ако съдим по кадрите, изглежда, че борбата с тероризма все още не дава желаните резултати, а групировки като "Ислямска държава в Ирак и Леванта" набират все по-голяма сила.

Авиационно шоу в небето на София
Изтребители и вертолети ще летят ниско над столицата през днешния като част от авиошоуто "Това сме...
Проверяват колите за детски столчета
Обезпокоителна тенденция! Увеличава се броят на инцидентите на пътя с участието на колоездачи и...
Плъзнаха есенните вируси
Вълна от респираторни вируси в цялата страна. Грипна епидемия обаче няма, твърдят здравните служби....
5 200 пловдивчани се хванаха на хоро за "Гинес"
Хоро като за "Гинес" тази вечер в Пловдив. 300 танцьори от над 20 формации поведоха хорото по...
Джоли стана почетна дама на британската кралицата
Анджелина Джоли прие титлата почетна дама на британската кралица Елизабет. Отличието се дава на...