Банкя не си дава баните на концесия

Рейтинг:
1 0
Гражданско сдружение предупреждава, че минералните бани се "продават" на безценица

За втори път община Банкя подлага на обществено обсъждане идеята за отдаване на концесия на градските минерални бани. Бъдещият концесионер ще ги ползва за 35 години и ще инвестира 23 милиона лева. Гражданско сдружение за защита на обекта предупреждава, че минералните бани се "продават" на безценица. Проектът за бъдещия спа хотел и лечебен център може да се обясни с две цифри, смята кметът Рангел Марков.

"Нейният капацитет, който разработихме, е 1200 посещения на ден. Хотелската част, която се предвижда, е за 250 легла. Останалите посетители ще се настаняват в частни квартири на мои съграждани или в хотели", коментира Марков.

Според Станислав Славов, Гражданско сдружение за запазване на минералните бани е много наивно да се смята, че с една гаранция от 1,5 лева ще се спре концесионният договор, ако инвеститорът е сгрешил нещо. Затова гражданите на Банкя настояват Столичната община да се ангажира с възстановяването на общинските минерални бани.

добави коментар
"България без цензура" е на всички българи
Партията, която създадох, е обединител на българския народ - на млади и стари, на българи, роми и...
Практиката в училище ще се зачита за стаж
Практиката в училище да се зачита за стаж и децата да получават възнаграждение за нея, такова...
28 април
София
В момента
Облачно
15°C
Днес
Гръмотевична буря
Min: 9°C
Max: 16°C
Утре
Гръмотевична буря
Min: 9°C
Max: 17°C
28 април
Датата 28 април е обявена от Международната организация на труда (International Labour Organization, ILO) за Световен ден за безопасност и култура на...