Пепе Мурсия пред NEWS7: Не вземам решенията сам

Рейтинг:
7 0

Треньорът на Левски Пепе Мурсия даде ексклузивно интервю специално за TV7 и NEWS7. В него той не отказа да отговаря на неудобните въпроси на репортера Ирина Димитрова, говори за плановете си на "Герена", за стратегията за развитие на клуба, за Георги Иванов-Гонзо, за селекцията и по още много интересни теми. Ето какво каза испанският специалист:

Как протича тренировъчният процес?
- Върви добре. Има много работа, натоварвания, малко време за възстановяване – всичко, което може да се очаква по време на подготовка. Отборът на Левски е доста нов и времето ни е истинският враг. Но това, разбира се, не пречи на желанието, на начина на работа и от изискванията към играчите.

Преди няколко дни беше контролата с Берое, загубена с 0:3. Какви са изводите от нея?
- Успях да си направя доста ясни изводи. В този мач не бяхме на нивото, на което трябваше да бъдем. Това, което искам да кажа е, че да бъдеш част от Левски – футболист или треньор, задължава много и трябва да си оставиш кожата на терена, за да можеш да носиш фланелката на отбора. Има неща, които вече казах след мача, нови играчи, нов наставник и състезатели, които очакваме да дойдат. Но всичко това не ни извинява, трябва даваме 100% от себе си, за да се получат нещата.

Селекцията отворен процес ли е?
- Да. В днешно време във футбола трябва да си готов във всяка една минута, за да се подобриш. Левски има нужда да подсили състава си, но това трябва да съответства на реалните възможности на клуба. Най-важното е новите да знаят каква отговорност поемат и колко задължава фланелката.

Финансовата нестабилност в България ще ограничи ли селекцията?
- Това са неща, при които не става въпрос за определени финанси, а да се съобразяваме с границите, които имаме. Но независимо кой ще дойде, трябва да знае какво означава Левски.

На кои постове искате да се подсилите?
- Това не е въпрос само на мое мнение. Искам генерално да поставя нещата, така че играчите, които дойдат да вдигнат нивото на отбора. Винаги има обстоятелства, които ни принуждават да търсим играчи на конкретни позиции. Видяхте какво стана с Пламен Илиев. Никой не го е очаквал и искал, разбира се. За щастие не се случи нищо тежко с Владимир Гаджев, но ситуацията беше такава, че можеше да се получи и счупване. Говорейки за определени позиции, ще бъде неуважение към настоящите футболисти. Има имена, които следим и вече могат да са вътре в клуба.

Позволявате ли на Георги Иванов да ви се бърка в работата или сам вземате спортно-техническите решения?
- Той е директор и се занимава с всички въпроси, така че е нормално да взема отношения и решения. Той е бил играч и треньор, има отлична кариера, познават го много добре и поддържа ежедневна комуникация с целия ми щаб, доктора, мен. Той е човек, който преди всички е отворен да изслуша мнението на хората около първия отбор.

Значи работите в екип с Георги Иванов, а не вземате сам решения?
- Да, всички работим в екип, не само аз. В първия отбор има доста разширена структура от всякакви специалисти. Знам, че Георги Иванов обича много Левски и той е лицето, което представлява всички служители в тима.

Ако има някакви разминавания как действате?
- Имам усещането, че във вашия речник доста присъства думата "проблем". Цял живот съм наблюдавал това, което казвате и е точно обратното. Няма конфликти, разминавания и т. н. Георги Иванов е мой шеф и е удоволствие да се работи с него. Впечатленията ми са прекрасни. Трябва да промените някои неща в България – да се смеете и усмихвате по-често, от всяко нещо да изваждате позитивното.

Взехте Веселин Минев от Ботев (Пловдив). Има ли друг футболист, който да сте си харесали от отбора?
- Минев вече е част от нашето семейство, така че можем да говорим за него, а какво ще става не знам. Мога да кажа, че Веско е човек, който познава клуба и притежава добри качества, от това, което съм гледал. Ако не се лъжа в момента е и национален състезател. Убеден съм в неговите качества. Не знам какво се случва в Ботев и не мога да го коментирам, защото трябва да се уважават всички хора.

Какво още кажа Пепе Мурсия единствено пред TV7 и NEWS7 можете да чуете във видеоматериала!
   

Удар за Германия – Кедира се контузи
Голям удар получи селекционерът на Германия Йоахим Льов на загрявката преди финала на световното...
Бляскава церемония закри световното (снимки)
XX световно първенство в Бразилия официално беше закрито днес, 13 юли. Това стана минути преди...
"Пеневата чета" отново заедно
Героите от САЩ'94 се събраха днес, 13 юли, на тържествена гала вечер, организирана от БФС....
Съставите на Германия – Аржентина
Станаха ясни титулярните състави на Германия и Аржентина. Селекционерът на Бундестима Йоахим Льов...
Бастун покори "Ариана Аматьорска лига"
Красимир Балъков награди победителите в тазгодишното издание на "Ариана Аматьорска лига"....