Стотици мигранти атакуваха македонската граница с "Аллах Акбар"

Рейтинг:
0 1
Източник: БГНЕС
С камъни и тежки предмети тълпата рани трима местни полицаи

Трима македонски полицаи са ранени при днешния нов опит за нелегално нахлуване от гръцка на македонска земя на няколкостотин мигранти, съобщи БГНЕС.

При нахлуването си мигрантите хвърляха камъни и тежки предмети по македонските полицаи. Пострадалите са настанени за лечение в болницата в град Гевгелия. Три групи от около 700 мигранти от лагера в Идомени /Сухово/ се опитаха да нахлуят на македонска земя около 11.30 часа днес.

Те разкъсаха телената ограда на няколко места. След като мигрантите се опитаха да съборят бетонните стълбове, македонските сили на реда използваха сълзотворен газ и шок-бомби за да ги блокират. От другата страна на границата нямаше нито един гръцки полицай.

Македонските власти изпратиха и хеликоптери, за да се справят със ситуацията. Това е вторият по-тежък инцидент в този район след затварянето на Балканския маршрут на 7 март. На 14 март, подпомогнати от служители на неправителствени организации, над 2500 души щурмуваха границата, но само за няколко часа бяха върнати обратно на гръцка земя.

Репортерът на БГНЕС по-рано съобщи, че мигрантите са скандирали "Аллах Акбар" при опита си да преминат нелегално границата. Днес отново са открити листовки на арабски език. В тях мигрантите се призовават да се съберат пред лагера и да потеглят към македонската граница.

До затварянето на "Балканския маршрут" от Гърция в Република Македония пристигнаха близо 90 000 мигранти. През изминалата година техният брой надхвърли 750 000 души. Всички те идваха организирано от гръцките власти с автобуси и влакове до македонския граничен град Гевгелия.

След като Австрия обяви, че тази година ще приеме само 37 500 бежанци, държавите от "Балканския маршрут" - Австрия, Словения, Хърватия, Сърбия и Македония започнаха да затварят границите си. Очаквайте още подробности.

Откриха труп на момиче в Провадия
Полицията намери труп в бившия ловен дом в Провадия. Има съмнение, че тялото е на 13-годишната...
Задържаха един от групата, извържила "граждански арести" на мигранти
Граждански арест няма и не може да има. Това заяви главният прокурор Сотир Цацаров, предаде...
Верижна катастрофа направи километрична опашка на Цариградско шосе
Тежка верижна катастрофа стана на 4-ти километър на булевард "Цариградско шосе" в София, предаде...
Кола падна в река от 10 м височина
Лек автомобил "Рено Сценик" излетя от пътя Гоце Делчев-Банско и падна от 10-ина метра височина в...
Цар Киро сипе закани срещу журналисти
"Вие сте нагли, нахални, махайте се и внимавайте какво ще ви се случи", заплаши Кирил Рашков...