Кървава вендета с брадва в Червен бряг

Рейтинг:
6 4
Тагове:
Ромски фамилии се борят за надмощия в пети квартал в града

Борба за надмощие в ромския пети квартал в Червен бряг завърши с удар с брадва по главата. Историята започва съвсем скоро след жалби на Доко Йорданов и баща му Васил срещу 33-годишния Васил Маринов, по прякор Гаро. Баща и син се оплакват от незаконни надбягвания с автомобили по оживената с деца централна улица.

Последната жалба в полицията срещу опасното шофиране на Гаро е от 4 април. Заподозреният за организатор на гонките е викнат в полицията за справка. След излизането си от районното Гаро разбира, кой се е жалил от него и го напада в центъра на квартала.

60-годишният Васил Георгиев твърди, че е в стрес след нападението и затова предпочете да говори за случая с гръб към камерата, тъй като е получил повторни заплахи. Набеденият за нападател Васил Маринов е задържан в полицията след инцидента, но е пуснат на следващия ден. Причината – самият Гаро е пуснал жалба срещу възрастния мъж, когото е нападнал.

От полицията в Плевен поясниха, че не могат да вземат страна в този случай и са предали материалите на Районната прокуратура в Червен бряг. Там са и всички жалби срещу Гаро, както и медицинските експертизи след нападението над Васил Маринов.

Според сочения за нападател Гаро причината за скандала е борба за надмощие в квартала.

Васил Маринов е действително агресивен, както го описаха съкварталците му. Докато го снимахме, се държа уважително,
но през останалото време, в рамките на две минути, отправи две заплахи за саморазправа към съдържателите на централния магазин, опитвайки се да ги намеси в историята.

С
ъдържателите на магазина бяха изплашени. Дали от екипа ни или от това, че са буфер в тази история, не е ясно.

Видно е обаче, че изборът им да въртят търговия в ромския
пети квартал е обясним – 70% от жителите поддържат висок стандарт на живот като автопарк и жилищни сгради за стотици хиляди левове. Остава прокуратурата да се произнесе по казуса кой, от кого и защо е пребит.

добави коментар
Русия: "Южен поток" не е спрян
Русия продължава реализацията на проекта "Южен поток" и води консултации с Европейската комисия....
Отново оглавихме ЕС по дефлация
България се нарежда на първо място в Европейския съюз (ЕС) по равнище на отрицателната годишна...
18 април
София
В момента
Дъжд
5°C
Днес
Дъжд
Min: 5°C
Max: 9°C
Утре
Дъжд
Min: 6°C
Max: 11°C
18 април
На 18 април 1850 г. в Габрово се полагат основите на новата училищна сграда – Априловската гимназия. Тя е основана като първото светско училище...